|

FOTO: Au început Zilele Cetăţii Muhlbach. Centrul istoric al oraşului Sebeş, animat de cavaleri, procesiuni cu torţe şi demonstraţii cu foc

Cetatea Muhlbach este celebrată, în acest weekend, la Sebeş, prin evenimente de inspiraţie istorică. De vineri până duminică, oraşul este centrul unor spectacole de animaţie stradală medievală, unui concurs extraordinar de tras cu arcul la ţintă, a unor concerte de muzică medievală şi muzică clasică, dar şi al unui mare Târg medieval.

Între invitaţii la „Zilele Cetăţii Mühlbach” se numără formaţiile de muzică medievală Truverii şi Bordo Sarkany, Formaţia de dansuri medievale NOSA, Trupele de animaţie cavalerească Silfr Haukr, Scutierii de Mϋhlbach, Eroii veacurilor apuse şi Trupa de animaţie cu foc Sirius, iar ca menestreli ai veacului XXI – trupa clujeană Desperado.

Vineri, au fost binecuvântaţi cavalerii, în Biserica Evanghelică din Sebeş, unde Orchestra Simfonică Collegium Musicum Kronstadt a adus în faţa publicului piese de succes din repertoriul clasic universal, sub bagheta dirijorului Koichiro Kanno (Japonia).

Tot vineri, centrul istoric a prins viaţă în timpul unei procesiuni cu torţe şi a demonstraţiilor de animaţie cu foc cu trupa Sirius.

Pentru iubitorii jocurilor de logică, sâmbătă şi duminică se vor desfăşura un curs de iniţiere şi un concurs de Carcassonne, joc de strategie medievală foarte popular în Europa. Vezi AICI programul complet.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sebeş, Consiliul Local Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=135408avatar Publicat de pe 21 Iun 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Au început Zilele Cetăţii Muhlbach. Centrul istoric al oraşului Sebeş, animat de cavaleri, procesiuni cu torţe şi demonstraţii cu foc”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei