|

Focarul de hepatită de la Sebeş, în continuare activ. Până la începutul lunii noiembrie, s-au îmbolnăvit 44 de persoane

De la începutul lunii octombrie, respectiv perioada de debut al focarului de Hepatită virală A din cartierul de romi din Sebeș, 44 de persoane au fost diagnosticate cu acest virus. În prezent, 13 persoane sunt internate la compartimentul de  boli infecțioase de la Spitalul Sebeș. Măsurile de igienizare impuse de Direcția de Sănătate Publică Alba sunt în continuare în vigoare.

Direcția de Sănătate Publică Alba continuă activitățile de igienizare în cartierul de romi din Sebeș unde a izbucnit focarul de Hepatită virală A.

,,Cazurile noi de îmbolnăviri sunt tot din cartierul unde a debutat boala. În continuare, situația este monitorizată. În școli și grădinițe se face triaj epidemiologic și copiii care prezintă simptome sunt trimiși pentru analiza urinei, pentru a se ști exact dacă este vorba de Hepatită virală A”, a spus medicul Cristina Galoș, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Alba.

Vă reamintim că primele cazuri de îmbolnăviri cu hepatită virală de tip A din Sebeş au fost semnalate la începutul lunii octombrie, însă virusul a început să se manifeste de la sfârşitul lunii august. Medicii au explicat că, din cauza perioadei îndelungate de incubare a virusului, de 45 de zile, cazurile de îmbolnăviri vor continua să apară. De altfel, dacă la începutul lunii octombrie, erau diagnosticate 9 persoane cu hepatită, acum s-a ajuns la un număr de 44 de îmbolnăviri.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133687avatar Publicat de pe 7 Noi 2012. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Focarul de hepatită de la Sebeş, în continuare activ. Până la începutul lunii noiembrie, s-au îmbolnăvit 44 de persoane”

  1. […] Vezi cum încearcă reprezentanţii DSP Alba să ţină situaţia sub control şi care a fost evoluţia cazurilor de îmbolnăviri, pe Sebeş.Alba24.ro. […]

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei