|

„Elis Pavaje” cere Primăriei Sebeş bani pentru dotări în amenajarea cartierului Lucian Blaga. CL a aprobat alocarea sumei de 466.750 lei

În şedinţa Consiliului Local Sebeş de miercuri, 14 august, consilierilor locali li s-a propus spre aprobare un proiect de hotărâre pentru reactualizarea Listei obiectivelor de investiţii pe anul 2013 cu finanţare de la bugetul local. În ceea ce priveşte reamenajarea exterioară a cartierului Lucian Blaga, proiect aflat în desfăşurare, se alocă suma de 466.750 lei în plus din fonduri rezultate din economii, în urma unei cereri depuse de „Elis Pavaje”, firma care execută lucrările. Aceşti bani sunt necesari pentru „procurare de utilaje şi echipamente tehnologice, inclusiv dotări”, se arată în proiect.

UPDATE: Proiectul a fost aprobat de cei 12 consilieri locali prezenţi la şedinţa de miercuri. „Lucrările de reamenajare a cartierului Lucian Blaga au termen maxim de finalizare în 2015, însă prin alocarea acestor fonduri va fi posibilă terminarea lor mai repede, astfel încât locuitorii să poată circula şi să beneficieze de un spaţiu public modernizat în zonă”, a declarat consilierul Cristian Radu.

Dotările necesare sunt de fapt corpuri de iluminat, băncuţe şi coşuri de gunoi pentru amenajarea locului de joacă pentru copii sau utilaje pentru reţeaua de apă pluvială – staţia de pompare, toate incluse în proiectul şi contractul iniţial de reamenajare a cartierului Lucian Blaga.

În textul proiectului de hotărâre se precizează că se propune majorarea cu suma de 466.750 lei poziţia 3 „Reamenajare exterioară Cartier Lucian Blaga, Municipiul Sebeş”, având în vedere adresa SC Elis Pavaje SRL, nr.648/19.07.2013, înregistrată la Primăria Municipiului Sebeş la nr.26430/19.07.2013. De asemenea, se menţionează că, “având în vedere că s-au încheiat contracte de prestări servicii privind proiectarea pentru următoarele obiective:

– „Modernizare străzi: Crişan şi Şurianu, Petreşti, Municipiul Sebeş” (PT);

– „Modernizare strada Uliţa de Jos, Lancrăm, Municipiul Sebeş” (PT);

– „Modernizare străzi Petreşti: Zorilor, Aleea Zorilor, Simion Bărnuţiu, Progresului tronson II, Municipiul Sebeş” (PT);

– „Modernizare străzi Sebeş: Stejarului, Viitorului, Lemnarilor, Ogorului, M. Sadoveanu, Brânduşelor, Oaşa, Luncie Prigoanei, Cibanului, Tipografilor, Bujorului, Municipiul Sebeş” (PT);

au rezultat economii în sumă de 466,75 mii lei, sumă ce poate fi utilizată în cadrul obiectivului de investiţii “Reamenajare exterioară Cartier Lucian Blaga, Municipiul Sebeş”, pentru procurare de utilaje şi echipamente tehnologice, inclusiv dotări”.

Pentru execuţia lucrărilor în ritm susţinut, firma “Elis” ar urma să primească aceşti bani pentru achiziţia stâlpilor de iluminat şi celorlalte dotări necesare pentru amenajarea zonei conform contractului.

Reamintim că reabilitarea cartierului Lucian Blaga din Municipiul Sebeş a început în vara anului 2012, cu schimbarea reţelei de canalizare şi apă pluvială. Întreaga zonă îşi va schimba înfăţişarea cu una mult mai modernă, urmând să asigure astfel un nivel de confort urban mai mare locuitorilor săi.

În proiect este trecută înlocuirea reţelelor de apă, gaz, curent. Stâlpii de iluminat public vor deveni mai numeroşi, iar cablurile care acum sunt la vedere vor trece în mare parte prin tuburi subterane.

Locul de joacă din spatele blocului ANL, cu o suprafaţă de circa 1000 metri pătraţi, va fi amemenajat corespunzător, cu mobilier specific şi gard de separare.

Responsabilitatea amenajării a fost încredinţată în principal către două firme, Elis Pavaje care este lider de asociere şi Instalatorul S.A., cu statut de asociat. Cele două firme răspund de bunul mers al lucrărilor, contractul cu municipalitatea fiind semnat în 29.08.2011, dată la care a fost finalizat proiectul şi a fost depusă documentaţia. Proiectul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local în ianuarie 2012. Lucrările trebuie încheiate cel mai târziu în luna mai a anului 2015.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sebeş, costurile din 2012 s-au ridicat până în noiembrie la 1.875.000 lei, lucrarea fiind prevăzută să fie finanţată integral din bugetul local. Constructorul este plătit la fiecare sfârşit de lună pentru lucrarea pe care  a executat-o în prealabil, după ce este verificată calitatea muncii prestate.

Există posibilitatea ca întregul proces de reabilitare să se încheie înainte de anul 2015, în situaţia în care constructorii lucrează în ritm susţinut.

Vezi AICI detalii despre amenajarea cartierului Lucian Blaga.

În şedinţa CL Sebeş din aprilie, pentru reamenajarea exterioară a cartierului Lucian Blaga s-au aprobat pe 2013 fonduri de 1.070.440 lei, din care 1.000.000 lei aferenţi lucrărilor din 2013 (diferenţa necesară este asigurată din împrumut intern).

Foto: arhivă

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=135996avatar Publicat de pe 14 Aug 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei