|

Elevi premiaţi în cadrul simpozionului „Sebeşul – Între medieval şi modern”

La sfârşitul săptămânii, Turnului Rotarilor din Sebeş a găzduit Simpozionul „Sebeşul – Între medieval şi modern”.Simpozionul a fost organizat de Asociaţia GISAS Sebeş în parteneriat cu Clubul Rotary, Liceul Tehnologic Sebeş şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga”. Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului „Zilele Cetăţii Muhlbach – MedievalFest”, desfăşurat în intervalul 15 august-15 noiembrie 2012 şi finanţat de către Primăria Municipiului Sebeş.

Simpozionul „Sebeşul – Între medieval şi modern” , desfăşurat pe data de 25 octombrie în incinta Turnului Rotarilor, a fost structurat pe trei secţiuni: lucrări ştiinţifice, concurs de eseuri şi expoziţie de fotografie. La secţiunea de lucrări ştiinţifice au fost abordate subiecte precum istoria oraşului, monumente istorice medievale, personalităţi de ieri şi de azi ale municipiului Sebeş. Concursul de eseuri a avut ca şi temă „Pledoarie pentru diversitate”, iar expoziţia-concurs de fotografie „Sebeşul de ieri şi de azi” a reunit în exclusivitate poze realizate de elevi. Cele mai bune lucrări au fost recompensate cu premii în bani, valoarea totală a acestora fiind de 2.000 lei.

„Sperăm ca acest simpozion să devină tradiţie şi să diversificăm cercetarea istoriei locale şi prin intermediul istoriei orale, percepţia oraşului, a monumentelor sale în memoria colectivă, legendele sale transmise din generaţie în generaţie”, a declarat  preşedintele Asociaţiei GISAS Sebeş, Rodica Groza.

La evenimentul au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai societăţii civile, parteneri şi colaboratorii proiectului.

 

 

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133492



avatar Publicat de pe 29 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, Educatie, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei