|

DUMINICĂ | PRIMUL PROTEST din Alba: Marș împotriva poluării cu formaldehidă, la Sebeş. Cât este de toxică substanţa

IMG_345Duminică, 11 ianuarie, de la ora 14.00 Grupul de Iniţiativă Civică Sebeş organizează un marș de protest cu plecare din faţa Primăriei Sebeş, la care, până în prezent, pe facebook, şi-au anunţat participarea peste 1000 de persoane.

Campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ a fost iniţiată de către locuitorii oraşului organizaţi în Grupul de Iniţiativă Civică Sebeș, grup înfiinţat ca urmare a deciziilor favorabile pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o nouă instalație de formaldehidă cu o capacitate de 60.000T/an.

Organizatorii acestui protest de luptă împotriva poluării din Sebeş transmit următoarele, celor care vor să se alăture marşului: „Opriţi poluarea în Sebeş”.

Zeci de substanțe folosite de firma Kronospan din Sebeş, în secțiile unității, în procesul de fabricație, sunt toxice, dăunătoare pentru mediu și pentru oameni, inflamabile, cu un potențial ridicat de incendiu sau explozie. Dintre toate, poate cel mai periculos produs folosit este formaldehida, substanță cu un posibil efect cancerigen.

Municipiul  Sebeșul se afla pe locul doi, din punct de vedere al cazurilor de cancer înregistrate în județul Alba, potrivit unei situații făcută la sfârşitul anului 2012. De atunci autoritățile nu au mai făcut publice alte date despre incidența bolii.

Citeşte mai multe pe Alba24.ro

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=138781avatar Publicat de pe 6 Ian 2015. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei