|

Dorli Blaga, fiica marelui poet și filozof Lucian Blaga, Cetățean de Onoare al municipiului Sebeș

Placheta Dorli BlagaMunicipiul Sebeș va acorda titlul de Cetățean de Onoare fiicei marelui poet și filozof Lucian Blaga, Dorli Blaga, în cadrul ceremoniei festive care va avea loc joi, 17 august, cu prilejul deschiderii oficiale a Zilelor Municipiului Sebeș. Evenimentului festiv va fi găzduit de grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, începând cu ora 19.00, fiind deschis publicului larg.

Dorli Blaga este împuternicită prin testament de tatăl său să îi administreze opera și este deținătoarea drepturilor de autor asupra operei lui Lucian Blaga, ea implicându-se în special în perioada de după 1990, în munca de recuperare și valorificare a operei poetului.

„Ana-Dorica Bugnariu, cunoscută multora dintre noi ca Dorli Blaga, și-a dedicat întreaga viață administrării și valorificării patrimoniului filosofic, literar și teatral lăsat de tatăl său, și-a orientat eforturile în sensul editării și publicării monumentalei opere a părintelui său, care la dispariția prematură a marelui filosof era împrăștiată prin biblioteci și arhive”, au transmis reprezentanții Primăriei Sebeș.

Dorli Blaga este autoarea volumului de memorii intitulat: „Tatăl meu, Lucian Blaga”. De asemenea, a desfășurat o prodigioasă activitate științifică relevabilă în articolele publicate în revistele de specialitate.

Pentru toate eforturile constante de recuperare și conservare a operei tatălui său, care a pus acest spațiu pe harta culturală și universală, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Sebeș este o recunoaștere oficială a acestor merite.

Consiliul Local al Municipiului Sebeș, întrunit în ședință extraordinară în data de 7 august 2017, a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre propus de consilierul local Nicolae Moga.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=140653avatar Publicat de pe 12 Aug 2017. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei