|

Doar cinci din 19 consilieri prezenţi la şedinţa CL Sebeş. O investiţie de peste 120 de milioane de euro, lăsată în aşteptare. Vezi proiectele

Primaria Municipiului Sebes, primarieLuni, la Sebeş, ar fi trebuit să se desfăşoare şedinţă de Consiliu Local, însă aceasta a fost amânată, din lipsă de cvorum. Doar cinci consilieri s-au prezentat la întâlnirea CL, astfel că proiectele de pe ordinea de zi nu au putut fi votate. La şedinţă au fost prezenţi în schimb reprezentanţii Pehart TEC și Star Transmission, care doreau să discute despre două investiţii importante, „Zewa” şi „Daimler”, însă nu au avut succes. Având în vedere că este a treia şedinţă anulată din cauza neprezentării consilierilor, liberalul Cristian Radu cere demisia colegilor din CL care nu participă la şedinţe.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sebeș de luni se aflau 11 proiecte, printre care votarea Planului Urbanistic Zonal pentru o suprafață de 7,2 ha teren deținut de Star Transmission, în contextul investiției Daimler de la Sebeș. De asemenea, ar fi trebuit să se aprobe rectificarea bugetului local, prin care Spitalul Sebeș urma să primească 40.000 de lei pentru realizarea documentațiilor necesare extinderii secției de boli infecțioase, unde ar trebui să fie mutată și cea de pediatrie, ce funcționează într-un imobil care trebuie retrocedat foștilor proprietari. Nu în ultimul rând, reprezentanţii „Pehart” doreau să facă precizări referitoare la imposibilitatea de a participa la licitația pentru vânzarea terenului de 3,5 ha pe care Zewa vrea să dezvolte investiția estimată la peste 120 de milioane de euro. Cauza o reprezintă modificarea documentaţiei prin care pe terenul respectiv trebuie ridicate construcţii civile şi industriale, iar investitorul vizează doar cele industriale.

La şedinţa de luni au fost prezenţi doar consilierii Gligor Stancu, Cristian Radu de la PNL, Radu Șerbănescu (PDL), Ioan Muntean (PSD) şi Ioan Rodean (PNL), cinci dintre cei 19 din CL Sebeş. Astfel, şedinţa a fost anulată şi investiţiile rămân în stand-by.

În acest context, consilierul liberal Cristian Radu cere demisia colegilor care nu participă la şedinţe: „Aleșii din Sebeș, trimiși în consiliu de votul cetățenilor, par să fi uitat că participarea la ședințe și luarea unor decizii în beneficiul cetățenilor este o obligație pe care și-au asumat-o în momentul în care au candidat la o funcție publică. Ca să nu mai vorbim de faptul că ieri investitorii au fost ținuți la ușa administrației locale, pentru că nu au avut cui să își expună intențiile de a investi pe mai departe în Sebeș. Ca urmare a acestei atitudini le cer aleșilor locali care au treburi mai importante decât ședințele de consiliu să își dea demisia, iar în locul lor să ajungă în CL Sebeș alte persoane, interesate de bunul mers al orașului”.

Cristian susţine că „este pentru a treia oară în două săptămâni când se încearcă organizarea acestei ședințe cu decizii extrem de importante”, iar proiectele nu se pot aproba de mai bine de două săptămâni „din cauza unor consilieri locali care nu au timp să participe la ședințe” şi că investitorii sunt „ţinuţi la uşă”.

Proiectul ordinii de zi al şedinţei extraordinare de luni, 18 noiembrie:

1. Proiect de hotărâre  privind completarea HCL nr. 7/2013 privind aprobarea calendarului de activităţi cultural – educative ce se vor desfăşura în cursul anului 2013 (Balul bobocilor la Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv Sebeş şi Liceul Tehnologic, 3.000 lei fiecare)

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Sebeş pe anul 2013 (39,06 mii lei pentru lucrări de demontare uşi şi ferestre vechi şi montare uşi şi geamuri noi la sediul Liceului cu Program Sportiv Sebeş; 6.000 lei – Centrul Cultural „Lucian Blaga, pentru parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Sebeş, respectiv Liceul Tehnologic, în vederea organizării Balului bobocilor; Spitalul Municipal Sebeş – 40,00 mii lei pentru extindere compartiment Boli Infecţioase în vederea mutării secţiei Pediatrie; SPAP – 200,00 mii lei – reparaţii curente; 8.000 lei expertiză tehnică imobil strada Călăraşi nr. 4A)

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea  încetării valabilităţii  H.C.L. nr. 146/2010 şi art.3 la H.C.L. nr. 300/2009 (cele două hotărâri vizează puncte de îmbarcare/debarcare călători aferente transportului rutier public de persoane prin servicii regulate în trafic judeţean, interjudeţean sau internaţional – terenul situat în Sebeş „Piaţetă str. Vânători, lângă staţia CFR, necesare în lipsa unei autogări şi în condiţiile retragerii licenţei de autogară pentru Voltrans SA, în 2010; în 2011, CL a aprobat înfiinţarea autogării de către SPAP, astfel că actele normative menţionate nu se mai justifică)

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciile oferite de Autogara Sebeş.

5. Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor alocate cultelor religioase în bugetul pe anul 2013.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei PUZ „Construire hală producţie – montaj, logistică  şi anexe industriale „Sebeş , DN7J (str. Investitorilor ) nr.1 (solicitare Star Assembly SRL, a treia hală pentru investiţia „Daimler”, teren proprietate privată 72.000 mp)

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor percepute de către Spitalul Municipal Sebeş, Compartimentului de Fizioterapie şi Recuperare Medicală (se propune perceperea unor taxe de 90 de lei pe zi pentru pacienţii care solicită internare în această secţie fără programare, deşi au bilete de trimitere şi sunt asiguraţi; condiţia este propusă pentru pacienţii internaţi peste numărul de 22 de cazuri pentru care CAS decontează cheltuielile; de asemenea, serviciile suplimentare în timpul internării pentru aceste 22 de cazuri să fie taxate cu 100 lei pe perioada internării; pentru servicii de specialitate în ambulator, se propune taxă de 50 de lei pe zi; impunerea limitei de internare pentru un pacient la o dată într-un interval de un an)

8. Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă ce a fost acordat unor tineri, în baza legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare şi atribuirea acestora în ordinea descrescătoare (beneficiarul a început construirea fundaţiei locuinţei fără autorizaţie)

9. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor pentru un număr de 8 beneficiari ai dreptului de folosinţă ce a fost acordat unor tineri, în baza legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe (pentru completarea documentaţiei necesare autorizaţiilor de construcţie)

10. Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă ce a fost acordat unor tineri, în baza legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare şi atribuirea acestora în ordinea descrescătoare (sunt vizaţi 11 tineri care nu au început lucrările de construcţie în termen de un an)

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii unei locaţii pentru plantare de arbuşti (Elis Pavaje plantează arbuşti în Parcul Arini).

Informări:

Informarea nr. 41467/2013- adresa  doamnei Av. Tomescu Felicia.

Informarea nr. 41629/2013 – Raport de specialitate  al Arhitectului Şef şi al Compartimentului  UADC.

Informarea nr. 41595/2013- adresa domnului director Gabriel Stanciu –Pehart Tec SA.

Informarea  nr. 42805/2013 – adresa Star Transmission S.R.L.

UPDATE: Şedinţa extraordinară de CL a fost reluată miercuri, 20 noiembrie, cu următoarele proiecte:

1. Proiect de hotărâre  privind completarea HCL nr. 7/2013 privind aprobarea calendarului de activităţi cultural – educative ce se vor desfăşura în cursul anului 2013 (Balul bobocilor la Colegiul Naţional “Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv Sebeş şi Liceul Tehnologic, 3.000 lei fiecare) – APROBAT

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Sebeş pe anul 2013 (39,06 mii lei pentru lucrări de demontare uşi şi ferestre vechi şi montare uşi şi geamuri noi la sediul Liceului cu Program Sportiv Sebeş; 6.000 lei – Centrul Cultural “Lucian Blaga, pentru parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Sebeş, respectiv Liceul Tehnologic, în vederea organizării Balului bobocilor; Spitalul Municipal Sebeş – 40,00 mii lei pentru extindere compartiment Boli Infecţioase în vederea mutării secţiei Pediatrie; SPAP – 200,00 mii lei – reparaţii curente; 8.000 lei expertiză tehnică imobil strada Călăraşi nr. 4A) – APROBAT

3. Proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor alocate cultelor religioase în bugetul pe anul 2013 – APROBAT

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei PUZ „Construire hală producţie – montaj, logistică  şi anexe industriale „Sebeş , DN7J (str. Investitorilor ) nr.1 (solicitare Star Assembly SRL, a treia hală pentru investiţia “Daimler”, teren proprietate privată 72.000 mp) – APROBAT

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor percepute de către Spitalul Municipal Sebeş, Compartimentului de Fizioterapie şi Recuperare Medicală (se propune perceperea unor taxe de 90 de lei pe zi pentru pacienţii care solicită internare în această secţie fără programare, deşi au bilete de trimitere şi sunt asiguraţi; condiţia este propusă pentru pacienţii internaţi peste numărul de 22 de cazuri pentru care CAS decontează cheltuielile; de asemenea, serviciile suplimentare în timpul internării pentru aceste 22 de cazuri să fie taxate cu 100 lei pe perioada internării; pentru servicii de specialitate în ambulator, se propune taxă de 50 de lei pe zi; impunerea limitei de internare pentru un pacient la o dată într-un interval de un an) – RESPINS

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137457avatar Publicat de pe 19 Noi 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Doar cinci din 19 consilieri prezenţi la şedinţa CL Sebeş. O investiţie de peste 120 de milioane de euro, lăsată în aşteptare. Vezi proiectele”

  1. Sa va fie rusine domnilor consilieri(cei care nu merg la sedintele CL Sebes),pentru asta ati fost alesi,ca sa stati acasa????…bine ca ne-am facut noi timp ca sa mergem la vot sa va votam ca apoi voi sa tratati cu dispret problemele comunitatii dupa bunul plac al dumneavoastra.Daca nu puteti face fata acestor probleme mai bine lasati pe altii sau stati naibii acasa ca nu e nici o diferenta ori cu voi ori fara voi.Daca nu puteti ajuta la rezolvarea unor probleme macar nu-i incurcati pe cei care vor cu adevarat sa le rezolve.Nu avem nevoie de oameni mici in jurul nostru,avem nevoie de oameni capabili si hotarati sa faca ceva ceea ce dumneavoastra ne dovediti tot mai mult ca nu sunteti.

  2. SA VA FIE RUSINE BĂI CUNSILIERILOR CA NOI VAM VOTAT SA FACEȚI CEVA PT COMUNITATE NU SĂ BLOCATI INVESTIȚILE MILIOANE DE EURO SĂ VĂ FIE RUSINE………………

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei