|

Delegaţie din Sebeş, prezentă la Zilele Oraşului Străşeni din Republica Moldova

O delegaţie din Sebeş, condusă de directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, Constantin Şalapi, a fost prezentă la Zilele Oraşului Străşeni, din Republica Moldova. Scopul vizitei a fost de a spirijini dialogul inter-cultural dintre cele două localităţi.

În perioada 25-28 octombrie, o delegaţie din municipiul Sebeş a efectuat o vizită în oraşul Străşeni, localitate înfrăţită cu Sebeşul, pentru a participa la cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Tradiţii şi Obiceiuri de Nuntă, organizat în cadrul Zilelor Oraşului Străşeni.

Primăria Municipiului Sebeş a stabilit ca delegaţia să fie condusă de directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş, Constantin Şalapi, însoţit de directorul Muzeului „Ioan Raica” din Sebeş,  Radu Totoianu şi de Mihai Ştefan. Astfel, scopul vizitei nu a fost doar de întreţinere a relaţiilor dintre cele două localităţi înfrăţite, ci a avut şi un aspect cultural, anume de a sprijini dialogul inter-cultural dintre reprezentanţii celor două oraşe.

La această întâlnire s-a discutat despre conservarea şi punerea în valoare a propriului patrimoniu cultural, întrucât identitatea culturală constituie un punct cheie al programelor de cooperare şi colaborare viitoare.  În acelaşi timp, delegaţia şi-a exprimat satisfacţia şi bucuria de a se afla la Străşeni, alături de oameni care au rădăcini, tradiţii, obiceiuri şi aspiraţii comune şi de asemenea de a constata că relaţiile de prietenie moldo-române sunt pe calea cea bună.

Pe parcursul vizitei s-a pledat pentru consolidarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre localităţile Străşeni şi Sebeş şi pentru stimularea resurselor creative, încurajându-se căutarea, cercetarea, creaţia, autoeducaţia şi autoinstruirea prin cooperare şi parteneriat eficient.

Roxana CAZACU

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137221avatar Publicat de pe 31 Oct 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei