|

De sărbători, echipaje de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică, în judeţul Alba

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, echipaje din cadrul Jandarmeriei Alba vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în preajma principalelor lăcaşe de cult din judeţ.

În perioada 13 – 16 aprilie, jandarmii vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe timpul manifestărilor religioase organizate la nouă lăcaşe de cult din judeţ: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Blaj, Cugir şi Dumbrava. De asemenea, echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia faptelor antisociale precum cerşetoria, vagabondajul, tâlhăriile sau consumul de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate.

În perioada sărbătorilor de Paşti, jandarmii vor participa, alături de poliţişti, la constituirea echipajelor mixte de ordine şi siguranţă publică şi vor veghea la prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase şi cultural-artistice organizate în judeţul Alba, atât în mediul urban cât şi în cel rural.

Zonele turistice ale judeţului Alba – Şugag, Roşia Montană şi Arieşeni – vor fi monitorizate permanent de către structurile montane de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi vor fi în măsură să execute acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele turistice montane.

Jandarmii le solicită tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate cu ocazia Sărbătorilor Pascale, să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

Totodată, jandarmii reamintesc că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, constituie o contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=86401avatar Publicat de pe 12 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei