|

Copii cu copii: 140 de mame minore, înregistrate la Asistenţa Socială din Alba, în 2011

În anul 2011, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului din judeţul Alba a înregistrat 140 de mame minore, dintre care trei aveau vârsta de doar 13 ani. Aproape două treimi dintre adolescentele devenite mame provin din zona rurală a judeţului. Pentru cinci dintre copii au fost luate măsuri de protecţie specială, de către asistenţii sociali.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Alba a înregistrat, în 2011, la nivelul judeţului, 140 de adolescente cu vârsta între 13 şi 17 ani, care au devenit mame.

Trei dintre adolescente aveau doar 13 ani în momentul în care au devenit mame, iar alte 8 aveau 14 ani. 61 dintre aceste fete aveau 17 ani, 42 aveau 16 ani, iar 26 de mame aveau 15 ani.
Aproape două treimi dintre mamele minore din Alba, mai precis 89, provin din zona rurală, din localităţile Şpring, Câlnic, Roşia Montană, Săsciori, Jidvei, Cetatea de Baltă sau Hopârta. Celelalte 51 de tinere provin din zonele Sebeş-Petreşti, Cugir, Blaj şi Alba Iulia.

Tinerele mame au fost luate în evidenţa autorităţilor publice locale, care au lansat anchete sociale privind situaţia acestora. În urma anchetelor, asistenţii sociali au decis, pentru cinci dintre copii, să ia măsura de protecţie specială: patru dintre aceştia au fost daţi în plasamente un la asistent maternal profesionist şi un copil a fost plasat în custodia bunicilor.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=83915avatar Publicat de pe 28 Mar 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei