|

Consiliul Local Sebeş a aprobat instituirea unor taxe speciale pentru anul 2013. Vezi cât vei plăti pentru asistenţă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă

Reunit în şedinţă ordinară, Consiliul Local Sebeş a aprobat, miercuri, 31 octombrie, instituirea taxelor speciale pentru serviciile prestate de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU). Astfel, începând cu anul 2013, agenţii economici şi persoanele fizice vor putea beneficia de serviciile SVSU Sebeş contra unei prestaţii financiare.

Pe ordinea de zi supusă dezbaterii şi aprobării aleşilor locali s-a regăsit şi “Proiectul de hotărâre privind instituirea taxelor speciale în anul 2013 pentru serviciile prestate de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”. Conform expunerii de motive, proiectul a fost iniţiat deoarece SVSU a primit solicitări din partea unor agenţi economici pentru încheierea unor convenţii având ca obiect intervenţia în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. În lipsa unei reglementări locale privind instituirea unor taxe de acest gen, încheierea convenţiilor s-a dovedit a fi imposibilă.

Întrucât, conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, serviciile voluntare de urgenţă pot presta anumite servicii specifice, contra cost şi doar în baza unei hotărâri a consiliului local, în cadrul şedinţei ordinare desfăşurată la Primăria Sebeş, aleşii locali au dezbătut şi aprobat tarifele ce vor fi percepute.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu un amendament care vizează taxa percepută pentru serviciul de transport apă şi evacuarea acesteia din subsoluri sau fântâni. În forma sa iniţială, proiectul propunea o taxă de 100 lei/intervenţie, însă în urma amendamentului nivelul acesteia a scăzut la 40 de lei.

Pentru intervenţia SVSU Sebeş în vederea limitării răspândirii unor produse poluante, pentru colectarea sau îndepărtarea acestora se va percepe o taxă de 200 lei, iar pentru eliberarea căilor de circulaţie de doborâturi de vânt sau de mijloace de transport accidentate, taxa va fi de 100 lei/intervenţie.

Operatorii economici care vor solicita intervenţia serviciului în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în baza unei convenţii scrise, vor achita suma de 700 lei/intervenţie.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133580avatar Publicat de pe 31 Oct 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei