|

Comercianţi ambulanţi, sacţionaţi de oamenii legii. Vindeau ilegal parfumuri şi obiecte de uz casnic

Jandarmii din Alba au luat la control, la sfârşitul săptămânii trecute, comercianţii ambulanţi care ofereau spre vânzare bunuri pentru care nu deţineau acte legale de provenienţă. Cinci tineri care vindeau parfumuri, oale şi alte obiecte de uz casnic s-au ales cu marfa confiscată şi cu avertisment scris.

Cei cinci au fost surprinşi de jandarmi, la sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Sebeş, respectiv localitatea Lancrăm, în timp ce ofereau spre vânzare mai multe bunuri materiale pentru care nu deţineau acte legale de provenienţă. Mai mult, nu au fost în măsură să prezinte documentele de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătorii ambulanţi au fost identificaţi ca fiind Cosmin S. (26 de ani),  Silviu F. (23 de ani), Nicolae B. (23 de ani) – toţi din municipiul Sebeş,  Loredan I. (18 ani), din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila şi N.M. (21 de ani), domiciliat în satul Ciuta, comuna Măgura, judeţul Buzău. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris şi au primit din partea jandarmilor recomandarea de a găsi modalităţi legale de obţinere a unor foloase materiale. Marfa găsită asupra lor a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba. Este vorba de 16 parfumuri, 19 oale de diferite dimensiuni, trei găleţi şi 3 lighene.

Pentru prevenirea acestor fapte, jandarmii reamintesc cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 1000 şi 1500 de lei şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. Totodată, oamenii legii fac apel la cetăţeni să sesizeze la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigură că vor acţiona prompt pentru eradicarea acestora.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=82177avatar Publicat de pe 19 Mar 2012. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei