|

„Ciserom” Sebeş intră în proces de retehnologizare, din 2013. Secţia finisaje va fi modernizată cu utilaje performante

„Ciserom” Sebeş, liderul naţional al producătorilor de ciorapi, va trece în perioada următoare printr-un important proces de retehnologizare. Vor fi instalate utilaje performante la secţia finisat a fabricii, ţinta principală fiind creşterea productivităţii.

Potrivit directorului Constantin Ispir, în momentul de faţă la secţia finisaje a fabricii toate operaţiunile se execută manual, iar, prin aducerea aducerea de utilaje noi, operaţiuni ca etichetarea, ambalarea sau călcarea ciorapilor vor deveni automate. Utilajele care vor sosi anul viitor vor fi de ultimă generaţie şi sunt produse în Italia.

În acest moment fabrica are 320 de angajaţi permanenţi, media de vârstă este de circa 48 de ani şi în fiecare an circa 15-16 persoane ies la pensie. Se va încerca eficientizarea producţiei, oamenii care ies la pensie urmând să fie înlocuiţi prin activitatea asistată cu utilaje de ultimă generaţie.

Fabrica din Sebeş exportă circa 30% din produse, restul de 70% fiind distribuite pe piaţa internă. Odată cu începerea crizei, conform spuselor directorului „Ciserom”, exporturile au scăzut dramatic, deoarece ţările vestice s-au confruntat cu o reducere a cererii din piaţă. Ulterior, situaţia s-a remediat parţial, exporturile ajungând în mare parte în ţări ca Italia, Franţa, Germania, Anglia sau Olanda. Cu distribuitorii din aceste ţări au existat contacte comerciale încă de acum 40 de ani, produsele fabricii fiind comercializate sub alte branduri, cunoscute în respectivele state.

Înainte de căderea regimului sovietic şi implicit a pieţei comune CAER, cea mai mare parte a produselor fabricii mergeau către ţările fostului bloc sovietic. Golul lăsat de produsele fabricii din Sebeş a fost acoperit în special de firme italiene, care exportă masiv în fostul spaţiu ex-sovietic. În acest moment se încearcă recâştigarea pieţelor din ţări emergente, precum Ucraina sau Rusia.

Vânzările către piaţa internă se fac prin intermediul a 22 de distribuitori zonali şi a reţelelor de hipermarketuri. În scop de promovare, s-au personalizat maşinile distribuitorilor, s-a făcut reclamă prin intermediul panourilor stradale sau prin intermediul facebook.

Anul acesta, odată cu împlinirea a 85 de ani de existenţă, fabrica de ciorapi a trecut printr-un important proces de rebranding şi a câştigat premiul de cel mai promiţător brand românesc. Se încearcă atragerea segmentului tânăr de cumpărători, care este interesat de achiziţionarea de produse de firmă.

Concurenţa este foarte acerbă, în acest moment oferta reprezentând circa 150% din potenţialul real al pieţei. Produsele fabricate în China sunt mai ieftine cu 50%, iar cele produse în Turcia şi Bulgaria cu 10-15% faţă de produsele fabricii din Sebeş.

Cele mai comercializate produse ale „Ciserom” sunt ciorapii cu modele pentru femei şi copii.

Directorul Constantin Ispir a precizat că anul 2012 a fost un an atipic, deoarece s-au înregistrat cele mai multe vânzări în primul trimestru al anului curent, faţă de trimestrul IV, cum se întâmpla în mod obişnuit. De asemenea, „Ciserom” a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu circa 4% faţă de perioada similară a anului trecut.

Florin BESOIU

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133836avatar Publicat de pe 27 Noi 2012. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei