|

FOTO: Cetățenii din Sebeș, fără apă potabilă timp de 12 ore, din cauza unei avarii la reţea, pe strada Dorobanţi

defectiune-apa-sebesCetățenii din Sebeș au rămas 12 ore fără potabilă din cauza unei defecţiuni survenite pe strada Dorobanţi, la reţeaua de alimentare cu apă curentă, fiind vorba de o conducta din azbociment învechită, care a cedat. Furnizarea apei potabile în întregul oraş, prin reţeaua publică, a fost sistată din această cauză, miercuri de la 8.00 până la ora 20.00.

„Aceste întreruperi repetate consemnate în ultima perioadă se datorează unei infrastructuri învechite, unei reţele care nu a constituit niciodată o prioritate pentru precedentele administraţii publice locale.

14910278_1259912437383188_7969502216099367328_nSubliniez faptul că o serie de municipalităţi din ţară au accesat finanţări puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, care a oferit în ultimii ani numeroase instrumente de finanţare nerambursabilă pentru obiective de extindere şi de reabilitare a sistemelor de apă şi ape uzate. Lipsa de interes şi de competenţă generează, din păcate, în acest moment, costuri de peste 10 milioane de Euro pentru a reface reţelele de apă potabilă, apă menajeră şi ape pluviale de pe raza Municipiului Sebeş.

Consider inacceptabilă atitudinea vechilor primari care au ignorat cu bună ştiinţă interesul public, această atitudine conducând spre situaţia în care de exemplu, Rahăul se racordează abia în luna noiembrie a anului 2016 la reţeaua de apă potabilă, iar Municipiul Sebeş se confruntă cu una din cele mai grave probleme. Susţin, cu maximă urgenţă, necesitatea bugetării şi realizării unui studiu privind Modelarea hidraulică a Municipiului Sebeş, precum şi necesitatea unei investiţii majore pentru înlocuirea reţelelor de apă, canalizare şi ape pluviale pe întreaga rază administrativ teritorială a Municipiului Sebeş. Va fi un grafic de investiţii pe o perioadă extinsă, pentru a recupera timpul pierdut” a declarat primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=140165avatar Publicat de pe 3 Noi 2016. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei