|

Centre de permanenţă noi în judeţul Alba. Unităţile sanitare vor acorda asistenţă medicală în Alba Iulia, Sebeş şi Blaj

În anul 2012 se vor deschide patru noi centre de permanenţă la nivelul judeţului Alba, dintre care două în Alba Iulia, unul în zona oraşului Sebeş şi unul în zona oraşului Blaj, a anunţat directorul DSP Alba, Horea Timiş. Unul dintre centrele de permanenţă urmează să fie deschis în acestă lună în Alba Iulia.

Centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare care funcţionează în afara programului normal de lucru al cabinetelor medicale individuale, deservite de medici de familie şi care asigură continuitatea asistenţei medicale primare.

În prezent, în judeţul Alba există patru centre de permanenţă: la Ocna Mureş, Zlatna, Baia de Arieş şi zona Munţilor Apuseni. În anul 2012, DSP Alba intenţionează să mai deschidă încă patru centre de permanenţă: două în Alba Iulia, unul în zona oraşului Sebeş şi unul în zona oraşului Blaj.

Aceste centre de permanenţă vor asigura continuitatea asistenţei medicale primare.

În prezent Direcţia de Sănătate Publică Alba desfăşoară discuţii cu medicii de familie. „Sper ca medicii de familie să fie deschişi. Din partea Direcţiei se va face, în orice mod şi în orice formă, indiferent de rezistenţă”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş. Centrele de permanenţă vor scădea presiunea pe ambulatoriile din spitale şi se va crea un echilibru, potrivit reprezentanţilor DSP Alba.

Centrul de permanenţă din Munţii Apuseni este mobil şi funcţionează în localităţile: Horea, Avram Iancu, Arieşeni. Prin această permanenţă, se sprijină acordarea de asistenţă medicală primară pentru pacienţii care se adresează Spitalului Cîmpeni.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=79702avatar Publicat de pe 7 Mar 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Centre de permanenţă noi în judeţul Alba. Unităţile sanitare vor acorda asistenţă medicală în Alba Iulia, Sebeş şi Blaj”

  1. informatiile furnizate de acest doctoras sunt NEADEVARATE. Potrivit legii, Centrele de permanenta se pot infiinta NUMAI prin asociarea LIBERA a medicilor de familie. Ce vrei? Sa le bagi pumnul in gura, mai ******! Centrul din Apuseni NU ESTE MOBIL!!! Habar nu ai ce este un centru de permanenta mobil! INCOMPETENTULE!!!

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei