|

Cartierul Lucian Blaga va avea faţă nouă din 2015. Vezi stadiul lucrărilor de modernizare

Reabilitarea cartierului Lucian Blaga din Municipiul Sebeş a început în vară, cu schimbarea reţelei de canalizare şi apă pluvială. Întreaga zonă îşi va schimba înfăţişarea cu una mult mai modernă, urmând să asigure astfel un nivel de confort urban mai mare locuitorilor săi. Conform reprezentanţilor primăriei, până în momentul de faţă a fost reabilitată circa 50% din reţeaua de canalizare menajeră şi 70% din reţeaua de apă pluvială. Se va continua schimbarea acestor reţele atât cât vremea va fi prielnică pentru executarea de lucrări în exterior.

Ulterior se va proceda la înlocuirea reţelelor de apă, gaz, curent. Stâlpii de iluminat public vor deveni mai numeroşi, iar cablurile care acum sunt la vedere vor trece în mare parte prin tuburi subterane.

Aleile din cartier vor fi asfaltate, unele dintre ele urmând să fie cu sens unic pentru şoferi, deoarece în anumite porţiuni partea carosabilă este mai îngustă, iar trotuarele vor fi pavate cu dale din beton. Accesul dinspre strada Vânători va fi mai facil în urma demolării fostei remize de pompieri care permite lărgirii aleii.

Spaţiile verzi nu vor fi restrânse, iar locurile de parcare vor deveni mai numeroase şi mai bine amenajate. Astfel va apărea o parcare cu circa 50 de locuri în locul fostelor garaje şi alte spaţii cu un număr mai mic de locuri.

Locul de joacă din spatele blocului ANL, cu o suprafaţă de circa 1000 metri pătraţi, va fi amemenajat corespunzător, cu mobilier specific şi gard de separare.

Responsabilitatea amenajării a fost încredinţată în principal către două firme, Elis Pavaje care este lider de asociere şi Instalatorul S.A. cu statut de asociat. Cele două firme vor răspunde de bunul mers al lucrărilor, contractul cu municipalitatea fiind semnat în 29.08.2011, dată la care a fost finalizat proiectul şi a fost depusă documentaţia. Proiectul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local în ianuarie 2012. Lucrările trebuiesc încheiate cel mai târziu în luna mai a anului 2015.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sebeş, costurile de anul acesta s-au ridicat până în momentul de faţă la 1.875.000 lei, lucrarea fiind prevăzută să fie finanţată integral din bugetul local. Constructorul este plătit la fiecare sfârşit de lună pentru lucrarea pe care  a executat-o în prealabil, după ce este verificată calitatea muncii prestate.

Există posibilitatea ca întregul proces de reabilitare să se încheie înainte de anul 2015, în situaţia în care constructorii lucrează în ritm susţinut.

Florin BESOIU

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133797avatar Publicat de pe 20 Noi 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Cartierul Lucian Blaga va avea faţă nouă din 2015. Vezi stadiul lucrărilor de modernizare”

  1. Intre blocurile unde se fac lucrarile exista numai noroi,locatarii sint disperati,nu mai stiu cum sa mai circule pentru a nu se afunda in noroi.Este inimaginabil,locatarii au o mare problema chiar sa-si duca gunoiul.Inteleg ca e santier dar trebuiau create niste trasee din scinduri pe unde se poate circula.Primaria trebuie sa se sesizeze,sa discute cu constructorii,pentru ca nu se poate trai pina in 2015 la terminarea lucrarilor in asemenea conditii mizerabile.
    Astept un raspuns din partea primariei,mai ales acum in perioada campaniei electorale ar trebui sa rezolve ceva,asigurind conditii de circulatie cit de cit decente chiar in circumstante de santier.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei