|

„Banca de alimente pentru încă 18 judeţe”, un proiect al Crucii Roșii, în sprijinul a 877 de familii şi persoane nevoiaşe din Alba

Proiectul „Banca de Alimente pentru încă 18 judeţe”, inițiat de Crucea Roșie vine în sprijinul a 877 de persoane şi familii nevoiaşe din judeţul Alba.  Începând de joi, 21 iunie, Crucea Roşie – Filiala Alba va distribui pachete cu alimente de bază, în 10 oraşe ale judeţului Alba.

„Banca de Alimente pentru încă 18 județe”, un proiect implementat de Crucea Roşie Română şi Fundaţia Carrefour şi Carrefour România, vine în ajutorul familiilor şi persoanelor neajutorate, prin distribuirea de alimente de bază.

Prin acest parteneriat, s-a primit o sponsorizare de 200.000 de euro la care Crucea Roşie a contribuit cu 50.000 de euro iar Fundaţia Carrefour România cu 150.000 de euro, pentru a putea fi ajutate încă 18 judeţe în care nu aparţineau acestui proiect.

Printre cele 18 judeţe se numără şi judeţul Alba, care a primit apoximativ 18 tone de alimente de bază (zahăr, ulei, fasole, biscuiţi, pate de ficat, conserve de carne, mălai făină, paste făinoase şi bulion) de care vor beneficia 877 de familii şi persoane nevoiaşe. Deşi proiectul a debutat în Alba în luna mai, distribuirea alimentelor va începe în data de 21 iunie întrucât nu s-a dorit ca această campanie umanitară să fie confundată cu acţiunile politice din ultima perioadă.

Crucea Roşia – Filiala Alba are ca grup ţintă în distrbuirea acestor pachete persoanele şi familiile aflate în situaţii de sărăcie extremă: persoane cu handicap, persoane care locuiesc în zone defavorizate, persoane fără venituri sau cu venituri extrem de mici, familii monopartentale, persoane fără adăpost,  persoane vârstnice, persoane care aparţin unor minorităţi posibile victime ale discriminării. O altă categorie de persoane care vor beneficia de aceste pachete sunt cei aflaţi în criză şi anume cei care şi-au pierdut locuinţa sau locul de muncă, de asemenea cazurile sociale vulnerabile persoane abuzate sau care au acces redus la educaţie.

Cei care vor primi alimentele vor fi selectaţi pe baza unor dosare sociale întocmite de serviciile sociale ale primăriilor din localităţile unde vor fi distribuite pachetele.

Cele 877 de pachete vor fi distribuite astfel: Alba Iulia – 250, Sebeş – 100, Cugir – 100, Teiuş – 50, Aiud – 75, Ocna Mureş – 50, Zlatna – 50, Abrud – 27, Câmpeni – 50, Baia de Arieș – 25. Oamenii vor fi anunţaţi să se prezinte la subfilialele Crucii Roşii din localitate, iar unde există probleme de handicap grav şi imposibilitatea de deplasare, voluntarii Crucii Roşii se vor deplasa la domiciliul acestora.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=97057avatar Publicat de pe 20 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “„Banca de alimente pentru încă 18 judeţe”, un proiect al Crucii Roșii, în sprijinul a 877 de familii şi persoane nevoiaşe din Alba”

  1. Taruca Marian
    avatar

    Privind acest proiect social ma bucur ca implicarea e destul de serioasa desi sun in dificultate totusi sunt alti mult mai necajiti ca mine. Miar placea ca mult in cazul meu care desi cu probleme se pot descurca sa tina cont ca sunt oameni care au o traiesc mai rau ca noi…..sper ca dorinta mea de a dona acest ajutor care ami era destinat sa bucure catusi de putin alta familie care chiar are nevoie de acete alimente mai mult decat mine…..va multumesc si sper ca acest proiect sa nu se opreasca aici

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei