|

Au adoptat filosofia Kaizen: Angajaţii Hidroelectrica Sebeş au învăţat cum să asigure curăţenia în stil japonez

1.456.000 lei din fonduri europene. De această sumă au avut nevoie angajaţii „Hidroelectrica” pentru a învăţa filosofia de curăţenie japoneză Kaizen. Instituţia ce deţine o sucursală şi în municipiul Sebeş s-a alăturat recent altor firme din judeţul Alba, care au învăţat, respectând principiile celor 5S cum să-şi îmbunătăţească continuu activitatea la locul de muncă.

„Hidroelectrica” a accesat fonduri europene prin POSDRU pentru implementarea acestui proiect, iar interesul în deprinderea acestei filosofii a fost unul crescut. 700 de angajaţi de la nivelul sucursalelor s-au înscris pentru a participa la program, dar procesul de selecţie a fost unul dur, contând în cursuri de teorie şi testări scrise.  Toţi aceşti bani au ajutat „Hidroelectrica” să implementeze proiectul Kaizen la nivelul instituţiei iar ceea ce este mai interesant ete faptul că, toate activităţile intreprinse se defăşoară în timpul programului de lucru.

Angajaţiii au format echipe şi au identificat şantiere 5S (zone pe care le considerau cu probleme), unde au intervenit pentru a pentru a remedia deficienţele. Aceste zone erau marcate cu stickere de culoare roşii care erau îndepărtate abia când problemele au dispărut.

Bugetul total al proiectului a fost de 1.465.000 lei, din care contribuţia „Hidroelectrica” este de 600.000 lei, respectiv 40,95% şi asistenţa financiară nerambursabilă este de 865.000 lei, respectiv 59,05%.

Rezultatele principale ale proiectului au fost:

– sensibilizarea a 120 de salariați cu privire la principiile îmbunătățirii continue a proceselor (decembrie 2010 – ianuarie 2011)

– formarea a 45 de specialiști îmbunătățire procese, certificaţi de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (februarie – iunie 2011)

– formarea a 15 manageri îmbunătățire procese, certificați de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (septembrie – noiembrie 2011)

– elaborarea strategiei și a procedurilor de lucru pentru implementarea filosofiei îmbunătățiriii continue a proceselor în „Hidroelectrica” (decembrie 2011)

– diseminarea internă a rezultatelor proiectului – program de conștientizare a 1005 salariați (ianuarie – martie 2012), reprezentând peste 17% din personalul societății. Până la finele anului 2014 vor fi instruiți 90% din angajații „Hidroelectrica”, folosind personalul propriu format in cadrul proiectului.

Prima firmă din Alba care a adoptat filosofia Kaizen este compania „Supremia”, dar astfel de sisteme de management sunt implementate cu succes şi la „Star Transmission” Cugir şi „Bosch Rextroth”.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=87732avatar Publicat de pe 21 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei