|

Amenzi de peste 26.000 de lei, aplicate de poliţiştii din Alba, în urma unei acţiuni în judeţ

O acţiune de amploare organizată miercuri de poliţiştii din Alba s-a soldat cu aplicarea a 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 26.000 de lei. Au fost oprite maşini în Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Aiud, Teiuş şi Ocna Mureş şi verificate starea tehnică a autovehiculelor, documentele de transport marfă şi persoane şi respectarea de către şoferi a regulilor de circulaţie.

Miercuri, 13 iunie , între orele 7.00-18.00, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba –  Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Fraudelor, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, precum şi poliţişti din cadrul Birourilor şi Formaţiunilor Rutiere, ai Secţiilor de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos, în colaborare cu agenţi din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia şi reprezentanţi din cadrul Registrului Auto Român – Agenţia Alba, au participat la o acţiune desfăşurată în municipiile Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Aiud şi în oraşele Teiuş şi Ocna Mureş. Au fost urmărite impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier, combaterea transporturilor ilegale de mărfuri şi persoane şi verificarea legalităţii desfăşurării transportului în regim de taxi.

Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi pentru diferite încălcări ale normelor legale au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.600 lei. Au fost constatate  81 de contravenţii la Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 dintre acestea fiind pentru neportul centurii de siguranţă, 3 sancţiuni pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 5 sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 6 contravenţii pentru centuri de siguranţă, 3 sancţiuni pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, iar 25 pentru alte abateri. De asemenea, au fost stabilite 5 contravenţii la Legea nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; o contravenţie la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi o contravenţie la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice,  dar şi 4 sancţiuni conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi.

Au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare şi a fost confiscată cantitatea de 9,84 mc lemn de foc de esenţă fag şi 489 kg fier vechi, în valoare de 391 lei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=96218avatar Publicat de pe 14 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei