|

Amenzi de 46.000 de lei pentru delicte silvice, aplicate de poliţiştii din Sebeş şi IPJ Alba. Şoferul unui camion ce transporta lemn pe Transalpina a fugit în pădure

Poliţiştii din Sebeş şi de la IPJ Alba au dat amenzi de peste 11.000 de lei și au confiscat material lemnos în valoare de 32.000 de lei, în urma unei acțiuni ce a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos precum şi menţinerea climatului de siguranţă civică şi prevenirea accidentelor rutiere. Au fost sancționaţi şi administratori de la două societăți comerciale din Blaj și Baia de Arieș, cu amenzi în valoare totală de 35.000 de lei, fiind depistaţi cu material lemnos pentru care nu dețineau actele de proveniență.

Acțiunea a fost organizată miercuri, de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Sebeş, sprijiniţi de jandarmi şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi ITRSV. Au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.300 lei, din care 14 pentru delicte silvice şi au confiscat 22 mc material lemnos, în valoare de 32.000 lei şi 139 de kg de ciuperci, în valoare de 522 lei şi au constatat o infracțiune la regimul rutier.

La ora 15.00, pe DN 67 C, pe raza comunei Şugag, a fost oprit pentru control un camion condus de F.V. (28 de ani) din Săsciori, încărcat cu 22 mc material lemnos din specia molid. În urma verificării documentelor de însoțire şi provenienţă a materialului lemnos, poliţiştii au constatat faptul că data de pe avizul de însoţire al materialului lemnos prezenta adăugiri, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

La ora 14.00, poliţiştii rutieri participanţi la acţiune au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare ce circula pe DN 67C, din direcţia Obârşia Lotrului – Şugag. Conducătorul autoutilitarei a oprit, a coborât din maşină şi a fugit în pădurea din apropierea drumului. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a fost stabilită identitatea conducătorului auto, C.D. (24 de ani) din comuna Stejari, judeţul Gorj, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Pe numele lui au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot în vederea combaterii delictelor silvice au acţionat, în zilele de 22 şi 23 iulie, în orașele Blaj şi Baia de Arieş, poliţişti din cadrul serviciilor Ordine Publică şi Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba care au fost sprijiniţi de specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj Napoca şi ai Direcţiei Silvice Alba. Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială de profil din municipiul Blaj s-a constatat că aceasta deținea cantitatea de 9 mc cherestea de esenţă rășinoasă, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență. Administratorul societăţii a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar cei 9 mc material lemnos au fost confiscaţi.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din Baia de Arieş, s-a constatat că societatea a comercializat cantitatea de 19 mc material lemnos (lemn de foc de esenţă fag), cu aviz de însoțire din care nu rezulta proveniența legală. Față de administratorul societăţii a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 25.000 lei, fiind luată totodată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 18,69 mc material lemnos, în valoare de 1. 814 lei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=135687avatar Publicat de pe 25 Iul 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Amenzi de 46.000 de lei pentru delicte silvice, aplicate de poliţiştii din Sebeş şi IPJ Alba. Şoferul unui camion ce transporta lemn pe Transalpina a fugit în pădure”

  1. […] Unul dintre şoferii opriţi în trafic pe Transalpina, în timp ce transporta lemn cu un camion a coborât din TIR, la semnalul poliţiştilor şi a fugit în pădure, pentru că nu avea permis de conducere. Vezi detalii despre acţiunile poliţiştilor pe Sebeş24.ro. […]

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei