|

Ambasadorul Africii de Sud în România, Pieter Swanepoel a efectuat o vizită de curtoazie în Alba Iulia

Ambasadorul Africii de Sud în România, Pieter Swanepoel s-a aflat, luni, într-o vizită de curtoazie în Alba Iulia. Excelenţa Sa, Pieter Swanepoel a fost însoțit de Michele Pietersen, Secretar I Politic al Ambasadei Republicii Africa de Sud la București.

În cadrul întâlnirii care a avut loc la Prefectura Alba, Pieter Swanepoel a prezentat interesul pe care România, ca țară membră a Uniunii Europene și a NATO, îl reprezintă pentru Republica Africa de Sud, pentru investitorii din țara sa, realizând o scurtă trecere în revistă a domeniilor în care Africa de Sud dorește să dezvolte colaborări în țara noastră. În ultimii ani, au avut loc majore investiții ale unor firme sud africane în România, în total acestea fiind estimate la  700 milioane euro.

Pieter Swanepoel a vorbit despre oportunităţile economice şi turistice care pot ridica standardul colaborării dintre Africa de Sud şi România.

În cadrul întâlnirii, prefectul Dan Coriolan Simedru a prezentat avantajele geografice și climatice ale județului Alba, referindu-se în principal la zona Munților Apuseni și Munţilor Sebeșului. Prefectul judetului Alba a făcut o trecere în revistă a principalelor ramuri economice cu reprezentare în judeţ, insistând asupra unor domenii care au fost identificate ca fiind de interes reciproc. De asemenea, a prezentat exemple în ceea ce privește istoria județului.

Precizam că între România şi Africa de Sud există câteva asemănări, având în trecut forme de guvernământ similare, respectiv regimuri politice totalitare, trecând prin multe schimbări dramatice în anii ’80 – ’90.

După venirea la putere, în februarie 1990, a preşedintelui Frederick de Klerk, în Republica Africa de Sud a început un proces de abandonare treptată a politicii de apartheid şi creare a unei societăţi democratice multirasiale, prin legalizarea organizaţiilor populaţiei de culoare, eliberarea lui Nelson Mandela, amnistierea deţinuţilor politici şi abolirea legilor rasiste.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=99708avatar Publicat de pe 3 Iul 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei