|

Amânare la Tribunalul Alba: Directorul DSV Alba, Vasile Bereș, acuzat de abuz în serviciu a cerut termen pentru angajare apărător

Dosarul de corupție în care este inculpat directorul DSV Alba, Vasile Bereş a avut, luni, primul termen de judecată, la Tribunalul Alba. Vasile Bereș este acuzat de abuz în serviciu de către procurorii DNA.

Judecarea cauzei a fost amânată de magistrați după ce Vasile Bereș a cerut un nou termen pentru angajare apărător. Instanța i-a admis cererea și a stabilit ca judecarea să fie reluată în 10 septembrie.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat prin activitățile infracționale întreprinse de Vasile Bereș se ridică la suma de 3.929 de lei. Anchetatorii susțin că acesta ar fi anulat mai multe procese verbale de contravenție, iar alte documente le-ar fi păstrat asupra sa până la prescrierea perioadei de plată a sancțiunii.

Mai mult, directorul DSV Alba ar fi pretins și primit de la şeful unui supermarket din Sebeș produse alimentare în schimbul neefectuării unor controale la respectivul supermarket. Directorul magazinului l-a denunțat la DNA.

Activitatea directorului DSV Alba a intrat în vizorul procurorilor după ce administratorul societăţii „Imperial Prod Impex” SRL Alba, Romulus Cristea, ar fi susținut că a fost amendat cu 200o de lei și i s-a suspendat activitatea firmei, din cauză că a refuzat să permită parcarea mașinilor angajaților DSV pe terenul proprietate personală de lângă sediul instituției. Mai mult, ulterior, Vasile Bereș ar fi făcut demersuri pentru ca  amenda să nu fie dată în debit la DGFP Alba.

În același dosar a mai fost cercetată și consilierul juridic Elena Bica Drașovean, dar procurorii au dispus scoaterea acesteia de sub urmărire penală. Angajata DSV a fost sancționată cu amendă administrativă în valoare de de 1.000 lei.

Bereș neagă toate acuzațiile aduse. În urma anchetei, procurorii au dispus disjungerea altor 2 cauze în care Vasile Bereș este judecat tot pentru abuz în serviciu. Unul din dosare are ca obiect aplicarea abuzivă a unui ordin al ANSVSA cu privire la obținerea unor autorizații pentru societățile comerciale care procesează carne.

Citește mai multe despre activitatea infracțională intreprinsă de Vasile Bereș din rechizitoriul procurorilor.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=99418avatar Publicat de pe 2 Iul 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “Amânare la Tribunalul Alba: Directorul DSV Alba, Vasile Bereș, acuzat de abuz în serviciu a cerut termen pentru angajare apărător”

  1. Chiar stam asa fara jena si asistam la un spectacol grotesc. Unul dintre cei mai buni dir de deconcentrate aruncat in noroi, de niste neica nimeni si pt ce??? Voi nu vedeti ce realizari are acest om, chiar nu conteaza. Sunt apolitic, si mi scarba de ce vad, si rusine celor care nu iasa acum la greu sa il sprijine pe Beres.

  2. Dreptate aveti.
    Pacat de el ca e un director bun.

  3. Daaaaaaaa. Acum sa-i ajunga. Sa mai lase si pe altii sa aiba… „realizari”. Bietul nesimtit!

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei