|

ALEGERI LOCALE – PDL: “Ministrul Transporturilor se laudă cu munca altora: Drumul expres Sebeș-Turda”

Reprezentanţii PDL şi candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, au făcut precizări privind finanţarea drumului expres Sebeş-Turda, în contextul unor declaraţii ale ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, la Alba Iulia, privind acest proiect. Potrivit acestora, realizarea drumului expres Sebeș – Turda, parte a unui proiect mai mare, care leagă Timișoara de granița cu Moldova, la Ungheni, a fost aprobat de Comitetul de Transport al Uniunii Europene încă din 22 martie 2012.

„Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, aflat în campanie electorală la Alba Iulia, a promis că va <găsi finanțare> pentru realizarea drumului expres Sebeș – Turda, în ciuda faptului că realizarea acestui drum a fost deja aprobat încă din luna martie a acestui an (când Silaghi nu era ministru), de către Comitetul de Transport al Uniunii Europene, fiind un proiect la care s-a muncit câțiva ani până a ajuns în faza aceasta.

<Domnul ministru vorbea despre acest proiect ca despre o realizare a dânsului, un fel de favoare pe care dorește să o facă județului Alba, în schimbul voturilor obținute de la cetățeni. Ca și în alte situații în această campanie electorală, liberalii mint. Proiectele mari de infrastructură nu se fac de astăzi pe mâine. Domnul Silaghi le-a găsit pe masa din biroul său de ministru și a decis că sunt numai bune pentru campanie. Din păcate, înainte de a veni cu ele în fața cetățenilor, nici măcar nu le-a citit pentru a vedea despre ce este vorba>, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Președintele CJ Alba a adăugat că strategia de dezvoltare a drumurilor județene ține cont de acest drum expres, despre care se știa de mai bine de doi ani.

Realizarea drumului expres Sebeș – Turda, parte a unui proiect mai mare, care leagă Timișoara de granița cu Moldova, la Ungheni, a fost aprobat de Comitetul de Transport al Uniunii Europene încă din 22 martie 2012. Tot atunci au fost aprobate alte patru rute pentru toate modurile de transport, inclusiv pe calea ferată și pe Dunăre. În urma acestei decizii, lungimea totală a rețelelor de transport rutier Trans-Europene din România se dublează. Banii pentru aceste proiecte provin din Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune. Din păcate pentru domnul Silaghi, aceste proiecte nu au nimic de-a face cu dânsul sau cu liberalii. Sunt proiecte care, până în faza de aprobare, au străbătut etape lungi în baza unei strategii elaborate de guvernele anterioare și au inclus și consultări cu administrațiile locale.

Biroul de presă al PDL Alba

N.R. Textele publicate în secţiunea „Alegeri locale” sunt materiale transmise ce partidele politice, candidaţi ori susţinători. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în categoria menţionată aparţine exclusiv acestora.

Foto: arhivă

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=95059avatar Publicat de pe 7 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei