|

Actorul Ion Besoiu primeşte titulatura de Cetățean de Onoare al Municipiului Sebeş, din partea consilierilor locali

După ce patronii firmelor „Elis Pavaje”, „Alpin57 Lux” și „Oprean” au fost propuși pentru primirea titlului de „Cetățean de Onoare” al municipiului Sebeș, este rândul actorului de teatru și film Ion Besoiu să fie motiv de discuție în ședința de CL de miercuri.

Proiectul de hotărâre privind acordarea titlui de „Cetățean de Onoare” pentru actorul Ion Besoiu a fost înaintată de primarul municipiului Sebeș, Adrian Dăncilă, iar decizia este luată în ședința de Consiliul Local.

În expunerea de motive este precizat că „ţinând cont de personalitatea marelui nostru actor de teatru și film, de calitățile profesionale și umane ale omului de cultură Ion Besoiu; având în vedere puternicele legături pe care Domnia-Sa le are cu Municipiul Sebeș”, acesta ar fi candidatul perfect pentru primirea titlui de „Cetățean de onoare”.

Ion Besoiu s-a născut în data de 11 martie 1931, la Sibiu, unde a absolvit Academie de Teatru și Muzică.

A debutat în anul 1950, dar consacrarea a venit abia după turnarea filmului „Toate pânzele sus”.

Timp de 16 ani a jucat pe scena Teatrului de „Radu Stanca” din Sibiu, după care s-a mutat la București, unde a jucat la Teatrul „Lucian Sturza Bulandra” fiind timp de 12 ani și directorul acestuia.

În anul 2001 a fost numit cetățean de onoare al orașului Sibiu iar în 2002 a primit premiul de excelență al Cinematografiei Române.

Ion Besoiu este președintele executiv al Fundației „Sibiu Vechi. Sibiu-Hermannstadt”.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133742avatar Publicat de pe 14 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Actorul Ion Besoiu primeşte titulatura de Cetățean de Onoare al Municipiului Sebeş, din partea consilierilor locali”

  1. Da, este un mare actor ! Dar ce a facut pentru Sebes? Eu mai repede l-as face cetatean de onoare pe domnul Alexandru Barbat care a costruit din temelii Sebesul modern. Si altii care au facut apa si gazul in Sebes. Dar isi mai amineste cineva cum arata Sebesul in 1975 ?

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei