|

UPDATE: Accident la Petreşti, în zona „La oglindă”. Un bărbat, o femeie şi trei copii au ajuns la spital

Cinci persoane au fost transportate la spital în urma unui accident rutier petrecut duminică după-masa în Petreşti, la intersecţia străzilor 1 Mai cu Valea Sebeşului, în zona cunoscută cu denumirea „La oglindă”. Două maşini au intrat în coliziune. Din primele informaţii, cele cinci persoane care au avut nevoie de ajutorul medicilor au fost transportate la spital în stare de conştienţă.

În accident au fost implicate un autoturism Opel, condus de o tânără de 23 de ani şi  un Fiat, condus de un bărbat, ambele maşini fiind înmatriculate în Alba. La spitalul din Sebeş au fost transportaţi şoferiţa primei maşini, soţia conducătorului auto şi cei trei copii – de 4 ani, 8 ani, respectiv 11 ani, aflaţi în Fiat.

Toate persoanele implicate în accident sunt din Petreşti.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba “la data de 7.04.2013, ora 13.55, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada 1 Mai din Petreşti, s-a produs un accident rutier.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că A.G.A., o tânără de 24 de ani, din Petreşti, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Sebeş-Petreşti, nu a acordat prioritate unui autoturism condus de F.I.S., un bărbat de 36 de ani, din  Petreşti, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, conducătoarea auto şi 3 pasageri din autoturismul condus de F.I.S. au suferit leziuni corporale uşoare. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri”.

 Blaj :

Aproape jumătate din buget este alocat investițiilor

 

 

 

 

 

Bugetul local pentru anul 2013 are o valoare totală de 27,5 mil de lei, în această  formă fiind incluse și sumele alocate de la bugetul de stat.

 

,,Blajul va avea și în acest an un buget focusat pe dezvoltare și echilibru financiar.Structura bugetului pentru anul 2013 are la bază prioritizarea și transformarea proiectelor în obiective de investitii’’, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 

În conformitate cu Legea 273 privind finanțele publice locale veniturile proprii sunt la nivelul  anului trecut , respectiv de 12,2 milioane lei. În această categorie intră impozitele pe clădiri și terenuri, cotele defalcate din impozitele pe venit și alte impozite și taxe locale.

 

Cu un buget mai mare cu 9%  fată de anul trecut , municipalitatea iși propune să continue cel mai amplu program de investiții din ultimii ani. Primăria are în bugetul de investiții, obiective aflate în continuare dar și investiții noi.

 

Bugetul este structurat să acopere costurile serviciilor publice dar în același timp și să continue dezvoltarea orașului. Astfel, nu mai puțin de 44,15% din buget va fi indreptat către capitolul investiții  și reparații capitale. În această categorie intră modernizarea infrastructurii supraterane (asfalt, trotuare , rigole , edificii școlare și culturale) și modernizarea infrastructurii subterane (apă , canalizare).

 

Administrația publică locală consideră că reabilitarea masivă a orașului petrecută în ultimii ani este o consecință directă a atragerii de noi investitori, a diminuării ponderii slariale din totalul bugetului propriu cu creșterea proporțională a sumelor alocate pentru investiții. În acest an salariile angajaților reprezintă doar 22,17% din buget.

 

La capitolul investiții , anul acesta în valoare de 5,4 milioane lei, prioritate vor avea lucrările  inițiate în anii precedenți precum : reparațiea capitala  a  ultimului etaj la Liceul Timotei Cipariu, noua gradiniță de pe Câmpia Libertății, Parcul Timotei Cipariu, cele două cămine culturale din Petrisat și Tiur, finalizarea lucrărilor la Piața Agroalimentară și finalizarea lucrărilor la gardul de împrejmuire a Colegiului Național Inocentie Micu Clain.

 

De departe cele mai importante lucrări ce vor fi finalizate în acest an se referă la refacerea carosabilului pe străzile unde s-a încheiat extinderea canalizării. Primele străzi care vor beneficia și de o modernizare completă sunt: Gheorghe Barițiu, Alexandru Borza, A.G. Golescu, Iazului și Morii.

 

,, Am văzut în țară și chiar în județ orașe care ani de zile dupa finalizarea lucrărilor de extiderea a canalizarii arătau ca după bombardament. Acest lucru nu se va întâmpla și la Blaj. În cel mult șase luni după terminarea lucrărilor fiecare stradă trebuie să fie asflatată și readusă la stadiul inițial’’ afirmă primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 

Pe lângă refacerile și modernizările prevăzute după canalizare administrația publică din Blaj iși mai propune să mai dea în folosință un alt parc în Mănărade, să continue reabilitarea rețelelor de apă în parteneriat cu Apa CTTA Alba, să monteze o nouă stație de presiune a apei la Spătac, să ofere utilitațile pentru trei noi investitori care iși desfașoară activitatea în zona industrială, să continue montarea de trotuare cu dale pe alte două străzi din municipiu și să pietruiască alți 7 kilometri de drumuri de hotar în localitățile componente.

 

Bugetul  va suporta  anul acesta și suma de 0.56 milioane lei contribuție locală pentru proiectul european de extindere a canalizării. Concret anul acesta  vor fi realizați 25 km din totalul prevazut de 30 km , iar stația de epurare  va fi finalizată în proporție de 70%.

 

Proiectul de buget inițiat de primarul Gheorghe Valentin Rotar a fost catalogat de consilierii locali drept unul echilibrat și a fost votat în unanimitate.

                    

   

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134920avatar Publicat de pe 7 Apr 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei