|

A vrut să scape de cearta tatălui şi a sunat la 112. Bărbat de 37 de ani din Sebeş, amendat de jandarmi

Un bărbat din Sebeş a chemat jandarmii pentru a-l salva de furia tatălui. În urma verificărilor efectuate a fost sancţionat contravenţional pentru apelarea nejustificată a numărului 112.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 18 septembrie într-un imobil situat pe Drumul Pianului (la ieşirea din Sebeş spre Vinţu de Jos). La ora 22.55, L. Adalbert (37 de ani), prin apel la 112, a solicitat ajutorul jandarmilor deoarece, spunea acesta, tatăl îl ameninţa cu bătaia. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în locul indicat de apelant şi a constatat că faptele reclamate nu se confirmă. Mai mult, în urma verificărilor efectuate, a reieşit că motivul real pentru care acesta a chemat jandarmii a fost dorinţa de a scăpa de cicăleala tatălui, care îi reproşa că din nou s-a întors acasă în stare avansată de ebrietate.

Jandarmii i-au expus bărbatului cazurile în care se poate apela numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, i-au explicat că situaţia semnalată de dânsul nu se încadrează în acestea şi, drept urmare, l-au sancţionat contravenţional.

Jandarmii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii  nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii  publice,  “alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat” se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137017avatar Publicat de pe 19 Sep 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei