|

9 martie | „Bucuriile primăverii”: Personalităţi feminine locale cu poveşti de succes, premiate în cadrul unui spectacol de poezie, muzică şi teatru

Asociaţia Femeilor din Alba organizează, în 9 martie, un eveniment prin care promovează modelele de feminitate şi dăruire din judeţ. “Bucuriile primăverii” este un spectacol de muzică, poezie, teatru, în care povestea de succes a mai multor personalităţi feminine locale va fi în centrul atenţiei.

Organizatorii doresc să promoveze modele de personalităţi pentru tânăra generaţie, exemple de femei puternice care au reuşit să îmbine armonios profesia, familia şi pasiunile în viaţa lor. “Indiferent cât le-a fost de greu, au găsit puterea de a merge mai departe”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Criteriile de selecţie ale participantelor sunt activităţi în folosul comunităţii legate de  evenimente culturale pentru promovarea culturii şi tradiţiei în judetul Alba, organizarea sau participarea la festivaluri locale, judeţene  sau internaţionale, promovarea judeţului în ţară şi peste hotare.

În aceste categorii s-au încadrat “doamnele de excelenţă”:

*Elena Anghel – pentru munca susţinută timp de 10 ani pentru organizarea si promovarea “Casei Memoriale Lucian Blaga”

*Adriana Comșa – Haber (Corul “Armonia” – pentru peste 30 de ani de participări şi câştigări de premii la festivaluri interne şi internaţionale (Spania şi Italia)

*Tereza Cândea (Teatrul “Colb Art”)  – premiul de excelenţă la Festivalul Naţional de Artă Dramatică pentru Liceeni “Radu Stanca” ediţia III – Sebeş 2012

*Rodica Părău (Asociaţia “Alba-Afroda”) – organizarea Festivalelor Alba – Afroda (opt ediţii), Ziua Rozelor (11 ediţii)

*Ioana Silvia Bogățan – managementul  Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti “ din Alba Iulia la editia a VII, director al Teatrului de Păpuşi “Prichindel” din 1999 până în prezent

*Maria Cornelia Postescu (scritoare)  – a publicat şapte volume de poezii, un volum de proză şi un roman.

*Liliana Pagu – președinte fondator al Asociației Femeilor din România (1990) şi iniţiatoarea Mișcării Democratice a Femeilor din România.

În cadrul evenimentului, ce se desfăşoară în 9 martie, de la ora 17.30, la Centrul Cultural “Lucian Blaga” din Sebeş, Liliana Pagu va fi numită preşedintă onorifică a A.F. Alba şi „doamnele de onoare” vor primi premii. În continuare, vor urma momentele artistice de poezie, muzică şi teatru. În holul Casei de cultură din Sebeş va fi deschisă şi o expoziţie a Asociaţiei „Arttrad” Valea Frumoasei.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local şi Primăria Sebeş, Asociaţia Femeilor din Alba, în parteneriat cu Asociaţia „Arttrad” Valea Frumoasei, Cenaclul Literar „Lucian Blaga” şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş.

Foto: arhivă

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134596avatar Publicat de pe 4 Mar 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “9 martie | „Bucuriile primăverii”: Personalităţi feminine locale cu poveşti de succes, premiate în cadrul unui spectacol de poezie, muzică şi teatru”

  1. Nu-i usor sa te depasesti pe tine insu-ti.Ptr. ac.trebuie sa te cunosti f.bine.Avem impresia ca o stim si o facem cu usurinta.ACESTE 7 FEMEI AU REUSIT AC.LUCRU.Sa incercam si noi sa ne insusim ac lectie.Ne trebuie multa ambitie,un caracter puternic si multa disponibilitate la voluntariat.[sa fim mai buni]OMUL SUPERIOR ESTE SENSIBILIZAT DE DREPTATE,OMUL INFERIOR DE AVANTAJ.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei