|

9-11 mai: Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, la Casa Memorială din Lancrăm. Vezi programul evenimentelor

„Luna mai este superbă și este luna lui Blaga”. Acestea sunt cuvintele prin care directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop, a deschis vineri discuția despre Festivalul Internațional „Lucian Blaga” ce a ajuns în acest an la ediția cu numărul 33. Tema festivalului este „Opera lui Lucian Blaga în contextul valorilor culturale ale umanității”. Evenimentul a fost prezentat de directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, alături de directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop.

Lansări de carte, sesiuni de comunicări, recitaluri muzicale, un film documentar, o expoziție de pictură vernisată „sub cireș, lângă fântâna din curte”, sunt doar câteva dintre momentele ce se vor desfășura la Casa Memorială de la Lancrăm și ce compun programul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”. Un moment special va fi „In Memorian Gheorghe Maniu”, dedicat inițiatorului acestui festival, plecat dintre cei vii anul trecut.

Festivalul conține și o secțiune de concurs de creație literară și plastică, la care, până în prezent, s-au înscris 114 lucrări.

Anul acesta, sunt invitate aproximativ 30 de personalități din Cluj, Sibiu, Iași, Brașov, Târgu Mureș, București, dar și din Germania, Bulgaria, Cernăuți, Moldova, Spania, Albania, Ucraina. Iată câteva nume: Mircea M. Pop, Mihai Cimpoi, Valentin Vlad, Alexandru Surdu, Goerge Potra, Nicolae Mareș.

„Interesul nostru este să îl promovăm pe Blaga nu doar în țară, dar și în străinătate. Am avut o discuție cu reprezentanții Ambasadei Albaniei pentru promovarea lui Blaga acolo. În vară vom lansa un volum bilingv româno-albanez la Ambasada Albaniei din București, iar în toamnă vom lansa un volum complet în liba albaneză, la Tirana”, a explicat Constantin Șalapi, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. (n. r. mama poetului, Ana Blaga, era de origine aromână)

Vedeți programul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” 2013 în afiș.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=135013avatar Publicat de pe 26 Apr 2013. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei