|

Ziua Mondială a Crucii Roşii: La Alba Iulia, acţiune de măsurare a tensiunii arteriale, în piaţa din centru

În 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, la Alba Iulia este organizată o acţiune de măsurare a tensiunii arteriale, în piaţa agro-alimentară din centru. Locuitorii care vor să-şi verifice starea de sănătate gratuit pot apela la voluntarii de Cruce Roşie, marţi, de la ora 8.00 la 12.00.

Crucea Roşie Română sărbătoreşte în acest an contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi initiaţivele lor sub tema globală “Tineretul în mişcare”. Filiala Alba organizează marţi, 8 mai, acţiunea de măsurare a tensiunii arteriale, în intervalul orar 8.00-12.00, în Piaţa agro-alimentară din Centrul municipiului Alba Iulia. Evenimentul completează seria de acţiuni desfăşurate în fiecare zi de marţi şi joi, pe timp de vară, în care cu sprijinul voluntarilor, este măsurată tensiunea arterială în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, Sebeş şi Aiud.

Voluntarii vor distribui şi pliante informative privind modul de acţionare în caz de dezastre.

“Tinerii au un rol vital în a ajuta Crucea Rosie şi Semiluna Roşie să ajungă la cele mai vulnerabile persoane. Ei joacă, de asemenea, un rol important în consolidarea sănătăţii comunităţilor”, a explicat Ashanta Osborne, preşedintele Comisiei de Tineret a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie (FISCR).

Jumătate din cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt tineri, iar în România activează 5.500 dintre aceştia. Din 2009 până în prezent, peste 10.000 de elevi au contribuit la acţiunile Crucii Roşii, dovedind respect, solidaritate şi umanitate şi fiind inspiraţi să fie un model pentru semenii lor.

Foto: arhivă

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=90140avatar Publicat de pe 7 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei