|

Târgul de Carte „Alba Transilvana”: 60 de edituri, peste 100 de lansări de carte, ateliere şi spectacole la Alba Mall

Cea de-a V-a ediţie a Târgului de Carte „Alba Transilvana” aduce la Alba Iulia aproximativ 60 de edituri din ţară şi străinătate, peste 100 de lansări de carte, ateliere, poveşti, spectacole şi personalităţi de cel mai înalt rang, ale culturii, literaturii şi artei. Şi-au anunţat prezenţa la evenimente academicienii Eugen Simion şi Mihai Cimpoi, Grigore Leşe, Victor Rebengiuc, Daniel Leş şi mulţi alţi scriitori, artişti şi prieteni ai cărţii din România  şi din străinătate. Târgul de Carte se desfăşoară în perioada 4-6 mai la Alba Mall, între orele 10.00 – 20.00.

Directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, Mioara Pop, a prezentat în linii mari programul Târgului de Carte „Alba Transilvana”, un „târg” în adevăratul sens al cuvântului: spaţiu în care oricine găseşte ceva interesant, de la cărţi de orice gen şi orice nivel, la momente artistice deosebite, cu invitaţi speciali.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a introdus Târgul de Carte în contextul unei mari sărbători a culturii, care are loc în Alba Iulia şi în judeţ în această perioadă (săptămâna trecută a avut loc Colocviul Tinerilor Scriitori, iar în acest sfârşit de săptămână, în paralel cu Târgul, se vor desfăşura Colocviile Romanului Românesc, iar duminică începe Festivalul Internaţional „Lucian Blaga” la Sebeş).

Târgul de Carte de la Alba Iulia va fi locul de întâlnire a numeroşi scriitori şi prieteni ai cărţii străini (din Germania, Nigeria, Polonia, Irlanda, Chişinău, Cernăuţi, Voivodina).

Deschiderea festivă a Târgului de Carte „Alba Transilvana” a avut loc vineri, 4 mai, la ora 12.00, la Alba Mall, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primarului Mircea Hava şi a directoarei Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, cu vizitarea standurilor şi prezentarea celor aproape 60 de edituri participante.

Începând cu ora 12.30, în cadrul Târgului de Carte au fost trecute în program peste 100 de volume, printre care două cărţi din colecţia „Opere Fundamentale” (I.L. Caragiale – Opere, vol. I-III şi Petru Dumitriu – Opere, vol. I-III), lansarea volumului multilingv „La Cumpăna Apelor” de Lucian Blaga, o colecţie „Lucian Blaga”, prezentată de academicienii Eugen Simion şi Mihai Cimpoi, actorul Dorel Vişan, alături de alţi scriitori şi prieteni ai cărţii (Daniel Corbu, Ion Bălu, Al. Husar, Lucian Gruia, Constantin Cubleşan, Radu Voiculescu, Mircea Petean, Ion Miloş, Ion Brad, Eugeniu Nistor, Mioara Pop şi mulţi alţii).

„Lectură şi candoare” a fost un atelier creativ cu lecturi publice, concursuri, lansări de carte pentru copii, scenete, parada costumelor personajelor din poveşti, face painting şi alte activităţi, care vor avea loc începând cu ora 13.00.

Seara de vineri a fost una „arabă” la Alba Mall, unde, începând cu ora 19.00, a avut loc prezentarea Colecţiei Alif, care conţine volume bilingve şi traduceri ale unor opere contemporane de prim rang şi poeme de dragoste, din limba arabă. Seara s-a încheiat cu un recital muzical acustic-live, susţinut de chitaristul Silvan Stâncel.

Zilele de sâmbătă şi duminică continuă cu lansări de carte ale unor scriitori locali şi din ţară, cu ateliere creative de olărit, tipărit, sculptură şi ceramică, expoziţii şi concursuri de creaţie plastică.

Pentru detalii şi modificări de ultimă oră vedeţi www.albatransilvana.ro

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=89348avatar Publicat de pe 4 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei