|

SURSE: Activitatea PSD Alba va fi evaluată la nivel central. Posibile schimbări în conducerea organizației. Vezi reacția PSD-iștilor

PSD Alba s-a ales de pe urma alegerilor locale din acest an cu 10 primării câștigate și un gust amar lăsat de negocierile eșuate și trădarea partenerilor de alianță. Pentru toate acestea, Ioan Dîrzu, liderul social-democrat din Alba îi acuză pe liberali, care, mânați de interese s-au aliat încă o dată cu PDL-iștii.

Rezultatele slabe obținute de PSD Alba la nivelul județului, la alegerile locale și eșecul în negocieri au creat un val de nemulțumire la nivelul conducerii centrale a partidului. Surse din conducerea USL susțin că în următoarele două săptămâni activitatea PSD Alba va fi evaluată atât pentru rezultatele de la alegeri, cât și pentru întreaga activitate din ultimul an. Conducerea organizației naționale a PSD pare să pună la îndoială capacitatea președintelui Ioan Dîrzu de a gestiona problemele interne ale partidului și ar fi luată în calcul și o eventuală schimbare din funcție a acestuia.

Potrivit unor surse demne de luat în seamă, fotoliul de președinte al lui Ioan Dîrzu nu ar mai fi la fel de stabil ca și până acum și ar fi analizate premisele schimbării acestuia cu o persoană pe care conducerea centrală o consideră mai competentă. Aceleași voci susțin că ar putea prelua frâiele organizației PSD Alba Mugurel Sârbu, fostul primar al Sebeșului și fost deputat PSD.

Această ipoteză ar fi  plauzibilă mai ales în contextul în care Mugurel Sârbu a renunțat recent la calitatea de membru PDL, demisionând din partid. Mugurel Sârbu nu și-a ascuns admirația pentru Victor Ponta și Adrian Năstase nici în perioada când făcea parte din PDL. „Victor Ponta este, alături de alți membri PSD, unul dintre apropiații mei. Dacă cumva am timp și are timp și vine cumva prin zonă sau merg la București, mă întâlnesc cu plăcere cu el. Din păcate, singurii mei prieteni sunt la PSD”, a declarat Mugurel Sârbu, în urmă cu două luni, la emisiunea Testul de Sinceritate (la min 25 şi min 41.30) de pe Alba24.ro,

Veștile de la București nu sunt tocmai fericite nici pentru liberalii din Alba. Aceleași voci mai declară că alianța PNL-PDL de la locale nu ar fi fost primită cu zâmbetul pe buze de premierul Victor Ponta și că întreaga organizație de la Alba ar putea simți în curând repercusiunile acestor mișcări politice neprotocolare. Zvonul că PNL Alba s-ar afla în afara Uniunii Social Liberalii nu a fost confirmat încă.

Un alt efect al trădării liberale ar putea fi înlocuirea noului prefect liberal Dan Simedru. Funcția pe care acesta o deține i-ar putea reveni, dacă o decizie în acest sens va fi validată, actualului subprefect, social-democratul Cornel Murg.

Președintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian a comentat, miercuri, zvonurile potrivit cărora conducerea centrală a partidului ar analiza activitatea organizației de la Alba

Social-democrații susțin că zvonul că Ioan Dîrzu ar urma să fie schimbat din funcţie este fals și că, din contră, conducerea de la nivel central a partidului ar fi felicitat activitatea organizației de la Alba: „A avut loc o ședință chiar săptămâna trecută, în cadrul căreia s-a apreciat că targetul nostru, raportat la alte orașe a fost bun, ne-am atins scopul. În ceea ce privește o eventuală schimbare a lui Dîrzu, pot spune că totul este fals”.

Conducerea PSD Alba se află miercuri la București, unde participă la o ședință internă de partid. Jidveian a mai declarat că, într-adevăr, schimbarea lui Dan Simedru din funcția de prefect și promovarea în locul acestuia a actualului subprefect Cornel Murg este doar o chestiune de timp. Problema se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Revenim cu amănunte.


URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=98507avatar Publicat de pe 27 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “SURSE: Activitatea PSD Alba va fi evaluată la nivel central. Posibile schimbări în conducerea organizației. Vezi reacția PSD-iștilor”

  1. MAI BINE AR REVENI RUS…………………(cu Mugurel, PSD-ul sare din lac in put).

  2. ii recomand acestui mare domn MUGUREL sa nu -si mai declare prieteniile pe care le are ba cu Nastase, ba cu Rus , ba cu Atanasiu, ba cu oricine doar va face mare impresie – atentie domnule ca legaturile pew care te lauzi ca le ai se pot face obiectul unei discutii numite „trafic de influenta”

  3. Pai dak a plecat din pdl tre sa fie si el preten cu cineva k asa se face la noi nu-mi place aici trec dincol

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei