|

Societăţi comerciale din Alba amendate cu peste 107.000 de lei pentru că poluau mediul. Vezi despre cine este vorba

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Alba continuă monitorizarea respectării directivelor europene cu privire la gestionarea deşeurilor depozitate pe raza judeţului Alba. Potrivit datelor furnizate de instituţie, doar în cursul anului trecut, pe suprafeţele celor 3 depozite de deşeuri menajere neconforme din Alba Iulia, Ocna Mureş şi Aiud au fost depuse circa 63.000 de tone de deşeuri, iar controalele efectuate au arătat că mai multe societăţi comerciale din judeţ au primit amenzi considerabile pentru că poluau mediul.

Este vorba despre Uzina SC „Cupru Min” SA şi „Kronospan” Sebeş, la care a fost nevoie să se intervină pentru stoparea evacuării deşeurilor poluante. Potrivit raportului APM Alba, SC „Cupru Min” SA Abrud a depozitat, în anul 2011, in iazul Valea Şesii 1.862.676 tone steril de flotaţie, 34.911 tone steril descoperta cariera piatră, 345.000 tone steril minereu.

Mai exact, în data de 15.07.2011, la ora 16.00, s-a produs o avarie la conducta de transport hidromasă sterilă, de la Uzina de preparare a SC „Cupru Min „Abrud SA, la iazul de decantare Valea Şesii. S-au deversat cca. 100 tone de hidromasă sterilă în pârâul Curmătura la 2 km de confluenţă cu râul Arieş. Rezultatele analizelor furnizate de către S.G.A. Alba au indicat o concentraţie de 12.104 mg/l pentru indicatorul «suspensii totale » în pârâul Curmătura (ora 18.40).

Defecţiunea la conductă a fost remediată, fiind stopată poluarea. SGA Alba a aplicat agentului economic o sancţiune contravenţională în valoare de 35.000 lei.

În data de 08.11.2011, la staţia de epurare Lancrăm din municipiul Sebeş, a fost identificată o substanţă grosieră de culoare albă. Operatorii staţiei de epurare au evacuat apele uzate direct în râul Sebeş, pentru o perioadă de circa 30 minute. APM Alba arată că ape uzate cu conţinut de parafină de la SC „Kronospan” SA au fost vidanjate de SC.”Apa CTTA” Alba, Sucursala Sebeş şi evacuate în canalizarea oraşului Sebeş. Şi acolo, potrivit APM, poluarea a fost sistată şi nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă.

A fost aplicată o amendă contravenţională în valoarea de 35.000 lei de către SGA Alba agentului economic SC APA CTTA SA Alba. De asemenea, CJ Alba al GNM a aplicat o amenda contravenţională în valoare de 25-000 lei agentului economic SC „Kronospan Sebeş” SA şi 12.500 lei pentru SC „Apa CTTA” SA Alba.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=88651avatar Publicat de pe 26 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei