|

Senatorul PDL Alexandru Pereș: „Este nevoie, urgent, de redesenarea colegiilor uninominale, înainte de alegerile parlamentare”

Cu o populație a României mai mică cu 3 milioane de locuitori (potrivit ultimelor raportări ale INS) și cu alegerile parlamentare în față, democrat-liberalii din Alba atrag atenția asupra necesității redesenării colegiilor uninominale. Problema a fost adusă în discuție de senatorul PDL Alexandru Pereș, care susține că, în contextul actual, ținând cont de faptul că există scăderi ale numărului de locuitori în localitățile ce compun aceste colegii pot exista dezechilibre între acestea, în ceea ce privește numărul de voturi.

Pereș susține că acest subiect ar trebui rapid discutat, astfel încât să se ajungă la un comun acord dacă se va ține cont de datele recensământului populației din 2011 sau dacă se va merge pe raportările INS de la 1 iulie: „Trebuie să vedem care este numărul real de electori existenți în prezent. S-ar putea, dacă rămân colegiile în forma actuală și în momentul în care Alba a pierdut 45.000 de locuitori, să avem colegii de deputați unde diferența să fie mult mai mare față de calculele noastre din 2008″.

Senatorul PDL atrage atenția și asupra modului în care s-a realizat în 2008 desenarea colegiilor, când au fost arondate localități din bazine diferite, și care ar putea suferi modificări: ” Nu e corect ca localități precum Cugirul sau Ceru Băcăinți să fie în același colegiu, spre exemplu, cu Întregalde. La fel, nu e normal ca Șugagul să fie desprins de Sebeș și să fie legat de Zlatna și Cugir. Propun să dăm un răspuns acestei dileme”.

Vedeți mai jos declarațiile lui Alexandru Pereș:

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=118620avatar Publicat de pe 31 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei