|

Se pregăteşte investiţie de 30 de milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric din Sebeş. Ce planuri are administraţia locală

semnare contractPrimăria municipiului Sebeș a semnat un contract de peste 90.000 de lei pentru realizarea studiilor necesare contractării de fonduri europene pentru reabilitarea centrului istoric din oraş.

Planurile lucrări includ scoaterea traficului auto din centrul orașului, care va deveni aproape în întregime pietonal, străzile vor fi pavate cu piatră cubică, precum și realizarea unor parcări subterane, dar și supraterane, dar şi refacerea piaţetei din central oraşului, pentru organizarea de evenimente.

Administraţia locală intenţionează să atragă fonduri europene de 30 de milioane de euro, pentru această investiţie.

Contractul pentru „Actualizarea strategiei de dezvoltare locală durabilă a Municipiului Sebeș” şi „Elaborarea planului de mobilitate urbană a Municipiului Sebeș” a fost câștigat de firma Foreign Investment Projects, care va primi în total 94.924 lei pentru elaborarea celor două studii, transmite consilierul local Cristian Radu, de la Sebeş.

Potrivit condițiilor contractuale, atât actualizarea strategiei de dezvoltare cât și elaborarea studiului de mobilitate urbană vor fi realizate și predate Primăriei Sebeș în termen de maximum 80 de zile de la semnarea contractului.

Cele două studii vor sta la baza proiectelor finanțate din fonduri europene ce vor fi elaborate în următoarea perioadă.

Planul de mobilitate urbană va lua în calcul variantele de scoatere a traficului auto din centrul orașului, care va deveni aproape în întregime pietonal, precum și realizarea unor parcări subterane, dar și supraterane.

Practic, întreg centrul burgului săsesc de odinioară va fi reabilitat. Vor fi străzi pavate cu piatră cubică, trasee de biciclete şi pentru evidenţierea cetăţii şi a bisericilor din centru.

„Împreună cu mai mulți profesioniști, în urmă cu 3-4 luni, am hotărât să facem un proiect de reabilitare a centrului istoric din Sebeș și să încercăm să aducem fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro.

Ce înseamnă renovare centru istoric Sebeș? De la infrastructură, apă, canal, străzile toate pietruite, toate cablurile să dispară, să intre pe sub pământ, refacerea traseelor de apă prin centru, refacerea piațetei mari unde să putem avea fel și fel de evenimente culturale și educative sau promovarea obiectivelor turistice. Până în octombrie să sperăm că vom termina 80 la sută din studii. Apoi trebuie să depunem dosarul la ADR Centru și un răspuns final, în ce privește finanțarea, ar putea veni în primăvară”, spune consilierul local PNL, Cristian Radu.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=139313avatar Publicat de pe 19 Aug 2015. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei