|

“Marea Hoinăreală” – marş al bicicletelor în municipiul Sebeş. Vezi traseul mijloacelor de transport de două roţi

Sâmbătă, 27 octombrie, municipiul Sebeş va fi martorul unui marş al bicicletelor. Proiectul “Marea hoinăreală” se va desfăşura cu începere de la ora 12 şi va cuprinde diferite străzi din localitate, dar si porţiunea de autostradă care cuprinde centura ocolitoare a Sebeşului.

Evenimentul, organizat la iniţiativa Clubului de Ciclism din municipiu, cu sprijinul Primăriei Sebeş şi a Clubului Rotary, are drept scop realizarea un mini recensământ al persoanelor care folosesc bicicleta ca mijloc alternativ de transport, precum şi responsabilizarea conducătorilor auto şi facilitarea acceptării bicicliştilor ca participanţi la traficul rutier. Totodată prin acţiunea ce se va desfăşura pe 27 octombrie, se doreşte conştientizarea necesităţii creării, la nivelul municipiului, a unor piste şi trasee pentru biciclişti.

Startul “Marii hoinăreli” se va da sâmbătă, la ora 12, în Piaţa Primăriei. Înainte de a porni la drum, toţi cei prezenţi vor primi plăcuţe de înregistrare a bicicletelor, realizându-se astfel o evidenţă a mijloacelor de transport pe două roţi din municipiu:“Ideea este luată după modelul Primăriei Piteşti, care se pare că a adus şi unele avantaje majore, în ceea ce priveşte furtul sau „pierderea” bicicletelor, fiind facilitată identificarea lor” ne-a declarat fondatorul Clubului de Ciclism, consilierul local Dan Frăţilă.

Marşul bicicletelor va avea loc pe traseul: Piaţa Primăriei – str. Mihai Viteazu – str. Călăraşi – str. Lucian Blaga – str. Augustin Bena – str. Mihail Kogălniceanu – Autostradă – str. Călăraşi. În cadrul proiectului “Marea hoinăreală”, participanţii vor realiza o “primă descindere”, înaintea  deschiderii pentru autovehicule, pe noua şosea de centură a Sebeşului, de pe latura de nord a municipiului.

Reamintim că municipiul Sebeş este parte într-un proiect de mobilitate urbană, fiind primul oraş din România care a devenit, în anul 2010, partener în proiectul URBACT. Vezi mai multe detalii aici.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=133480avatar Publicat de pe 26 Oct 2012. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei