|

S-a dat startul la depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei. Vezi ce condiţii trebuie îndeplinite

Începând de luni, 8 octombrie, cetăţenii municipiului Sebeş pot depune cererea pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei aferent sezonului invernal 2012-2013. Formularele conţinând documentele necesare obţinerii ajutorului se pot ridica de la sediul Serviciului de Asistenţă Socială Sebeş.

Ca în fiecare an, odată cu apropierea sezonului rece, ochii tuturor încep să fie aţintiţi asupra facturilor la gaze, deloc neglijabile sub aspectul valorii. În acest context, cetăţenii vulnerabili din punct de vedere financiar pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu condiţia îndeplinirii criteriilor stabilite de OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie social în perioada sezonului rece.

Pentru a putea accesa aceste ajutoare, cetăţenii interesaţi, persoane singure sau familii, să realizeze un venit net lunar de până la 615 lei/membru de familie. De reţinut este faptul că în conformitate cu prevederile legale aplicabile, la stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie, sau după caz, al persoanei singure, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, precum şi alte creanţe legale.

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei aferent perioadei noiembrie 2012 – martie 2013 este diferenţiat în funcţie de nivelul veniturilor realizate de către solicitant. Altfel spus, cetăţenii care realizează cele mai mici venituri vor beneficia de cel mai mare cuantum de ajutor, acesta scăzând gradual pe măsura apropierii de pragul de 615 lei/membru de familie.

Situaţiile care exclud acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

Legislaţia în vigoare reglementează o serie de situaţii care exclud acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei. Astfel, nu se acordă sprijin financiar persoanelor care deţin în proprietate: alte clădiri sau spaţii locative, în afara locuinţei de domiciliu; autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1.600 cm3 , autoutilitare, autocamioane, remorci, rulote, şalupe, bărci cu motor sau iahturi, microbuze sau autobuze; utilaje agricole, respectiv tractor sau combină, presă de ulei sau moară de cereale, precum şi utilaje de prelucrare a lemnului, cum ar fi: gater, drujbă, sau alte utilaje acţionate hidraulic, mecanic sau electric.

De asemenea, nu se acordă ajutoare pentru încălzirea locuinţei nici celor care deţin terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă, ce depăşesc 1.000 m2 în zona urbană şi 2.000 m2 în zona rurală, terenuri în zona colinară şi de şes, precum şi terenuri în zona montană. În ultimele două cazuri suprafaţa terenurilor deţinute, şi care exclude acordarea ajutorului, variază de la 1 ha până la 5 ha.

Nici cei care au animale nu vor beneficia de sprijin, în măsura în care depăşesc limita maximă stabilită prin lege.

Documente necesare acordării ajutorului

Cetăţenii municipiului, care doresc să obţină sprijin pentru încălzirea locuinţei, trebuie să completeze o cerere în acest sens, precum şi o declaraţie pe proprie răspundere, urmând a le depune la sediul Serviciului de Asistenţă Socială Sebeş. Pentru a putea beneficia de ajutor pentru întreaga perioadă invernală, respectiv pentru noiembrie 2012-martie 2013, solicitanţii trebuie să depună actele necesare până la data de 27 octombrie. Se vor putea depune cereri şi ulterior acestei date, ajutorul la încălzire urmând a fi acordat începând cu luna subsecventă celei în care s-a înregistrat solicitarea.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132777avatar Publicat de pe 10 Oct 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei