|

Proiect de HG pentru mutarea staţiei meteo din Sebeş. Terenul este solicitat de „Star Assembly”, pentru extinderea producţiei de cutii de viteză

Consilierii judeţeni din Alba votează luni iniţierea unui proiect de hotărâre de guvern pentru trecerea terenului pe care se află în prezent staţia meteo de la Sebeş în administrarea judeţului, pentru a putea fi predat firmei „Star Assembly” SRL, care investeşte în platforma industrială STC pentru asamblarea cutiilor de viteză Daimler-Mercedes. Firma va construi o nouă staţie meteo, iar pe suprafaţa de 9.514 mp va construi o nouă unitate de producţie pentru producerea cutiilor de viteză în serie.

În vederea derulării unei investiţii de circa 300.000 milioane lei la Sebeş, SC “Star Assembly” SRL din Sebeş. Str. Industriilor FN, având obiect de activitate fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi elementelor mecanice a adresat CJ Alba solicitarea privind rezolvarea administrativă a amplasamentului staţiei meteo din extravilanul oraşului Sebeş.

Firma deţine două unităţi de producţie în zona “Glod”, extravilanul municipiului Sebeş, la periferia de vest, urmând a extinde investiţia cu o nouă unitate de producţie pentru producerea cutiilor de viteză în serie. Construcţia va cuprinde hală de producţie, clădire logistică, clădire reciclare, clădire pentru depozitarea cutiilor pentru componente, casă poartă şi clădire pentru transformator.

Pentru funcţionarea celor trei unităţi de producţie în sistem integrat, firma a achiziţionat un teren de 130.000 mp, care s-a dovedit insuficient. A fost identificat o altă suprafaţă de 9.514 mp, în prezent ocupat de Staţia Meteorologică Sebeş (clădirea de 113,2 mp, magazie de 20 mp, platformă măsurători de 676 mp şi împrejmuire metalică). Acest teren este în domeniul public al statului şi în administrarea ANM.

Se solicită iniţierea de către CJ Alba, în cooperare cu Instituţia prefectului, a unui proiect de hotărâre de Guvern pentru trecerea terenului pe care se află staţia meteo în domeniul public al judeţului Alba, pentru a fi relocată. SC “Star Assembly” SRL va construi o nouă staţie meteo, ce va fi preluată, la schimb cu terenul cerut de firmă, de CJ Alba.

Reamintim că într-o întâlnire din luna mai, mai mulţi agenţi economici au cerut Primăriei Sebeş modernizarea drumului de acces spre zona industrială, amenajarea unui sens giratoriu, mutarea staţiei meteo şi a liniilor de înaltă tensiune. De asemenea, au mai solicitat amenajarea canalului colector pentru deversarea apelor pluviale, amenajarea drumului cu staţie de autobuz pentru linie internă şi trotuar, devierea liniei electrice de înaltă tensiune – linia cale ferată „Holzindustrie”, asfaltarea drumului pe o porţiune de 750 metri până la sediul „Holzindustrie”, restricţii de viteză în toată zona industrială, extinderea intravilanului prin preluarea drumului de către administraţia locală, extinderea iluminatului stradal.

La întâlnire au participat reprezentanţii „Star Transmission” (care are în vedere extinderea activităţii pe o suprafaţă de aproximativ 18 hectare), „Holzindustrie”, „Savini Due”, „Dupex”, „Voltrans”, „Ener Rom”, „Marbis”, „Meris Wood Industry”, „Isoconstruct”, „RM Genova”, „SIT Tehnologii Industriale”, „Cona Construct”.

În 17 iulie, concernul german Daimler a inaugurat noua fabrică de montaj cutii de viteză automate de la Sebeş, „Star Transmission”. Vezi AICI detalii.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=135678avatar Publicat de pe 24 Iul 2013. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Proiect de HG pentru mutarea staţiei meteo din Sebeş. Terenul este solicitat de „Star Assembly”, pentru extinderea producţiei de cutii de viteză”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei