|

Produse de patiserie şi ouă puse în vânzare fără acte legale, la Sebeş. Amenzi înaintea Sărbătorilor de Paşte

politia sebesO persoană fizică autorizată din Sebeş a fost sancţionată de poliţişti şi inspectorii DSVSA, după ce au găsit la vânzare produse de patiserie şi 540 de ouă fără acte de provenienţă. De asemenea, nu se eliberau bonuri fiscale şi unitatea nu avea aviz sanitar-veterinar.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, cu sprijinul inspectorilor din cadrul DSVSA Alba au identificat, în incinta punctului de lucru aparţinând unei persoane fizice autorizate, mai multe produse de patiserie şi 540 ouă pentru care reprezentantul legal nu a putut prezenta documente de provenienţă. De asemenea, la punctul de lucru respectiv s-a stabilit că s-au efectuat acte de comerţ fără a se elibera bonuri fiscale.

Totodată, reprezentanţii DSVSA Alba au constatat că punctul de lucru funcţionează în spaţii neaprobate sanitar-veterinar şi neigienizate.

Reprezentantul punctului de lucru a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar lucrătorii din cadrul DSVSA Alba l-au amendat cu 600 lei.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul planului de control înaintea Sărbătorilor de Paşte. Vineri, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care trei de evaziune fiscală. De asemenea, au aplicat 355 sancţiuni contravenţionale, din care 273 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 23 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 33 pentru abateri privind comerţul, restul constituind alte încălcări ale normelor legale în vigoare.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 81.530 lei.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost verificaţi 97 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale 385 mijloace de transport.

Au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de 1.744 lei şi ridicate în vederea confiscării bunuri în cuantum de 10.894  lei.

La Aiud, pe strada Iuliu Maniu, poliţiştii l-au surprins pe Emil G., de 41 ani, din municipiu, în timp ce efectua operaţiuni de schimb valutar, fără a fi autorizat în acest sens.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 lei, dispunându-se totodată măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a sumei de bani ce urma să fie schimbată.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138157avatar Publicat de pe 12 Apr 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei