|

Primăria Sebeș organizează licitaţie pentru serviciul de curăţenie. Cetăţeni din anumite zone, AMENDAŢI dacă nu îşi igienizează terenurile

primaria SebesAdministraţia locală din Sebeş vrea să scoată la licitaţie serviciul de curăţenie pe domeniul public. În prezent nu este un contract încheiat cu o firmă de specialitate, pentru serviciile de salubrizare și întreținere ale orașului în acest sens de lucrările de măturare a străzilor şi deszăpezire, de exemplu ocupându-se SPAP, care are 9 angajaţi.

Primarul Alexandru Dăncilă încearcă să remedieze ineficienţele accentuate în timp și să redea fața de „burg medieval” a orașului.

„Circulația rutieră intensă, din ultimii ani, a lăsat urme adânci, atât în străzile din municipiu cât și în infrastructura orașului, afectând până și locuințele din zonă.

Nu reușim, din păcate să facem o curățenie, așa cum ne dorim, prin forțe proprii. De aceea, am decis să întocmim o documentație privind externalizarea serviciului de curățenie. În prezent, există o echipă care lucrează la întocmirea caietului de sarcini, care va fi finalizat în 31 martie. Urmează apoi să scoatem la licitație acest serviciu”, a declarat primarul Adrian Alexandru Dăncilă.

Este vorba despre o licitaţie pentru externalizarea serviciilor de măturare şi periat mecanic străzi, golire a coşurilor de gunoi de pe spaţiul public şi deszăpezire. Firma de salubritate care operează deja la Sebeş se ocupă doar de colectarea gunoiului de la locuitorii oraşului, fără să aibă atribuţii pe spaţiul public.

Până la încheierea unui contract cu o firmă de specialitate, serviciile de salubrizare și întreținere ale orașului lucrează la igenizarea malurilor râului Sebeș, curățarea străzilor din municipiu, prin înlăturarea nisipului, repararea și revopsirea băncilor și a coșurilor de gunoi existente, toaletarea arborilor, întreținerea florilor din sensurile giratorii, rondouri, scuaruri, parcuri.

De asemenea, se vor planta trandafiri japonezi pe strada Drumul Sibiului, puiet de tei pe strada Augustin Bena și Parcul Arini, se vor vărui arborii. Străzile asfaltate cu gropi, fisuri și faintari vor fi reparate, urmând a fi realizat marcajul rutier de siguranță. Vor fi remediate și rigolele, inclusiv pavajele și bordurile existente.

”Fac din nou apel la cetățenii Sebeșului, proprietari de terenuri, să-și igenizeze domeniile, cum ar fi zona Balta lui Dolfi, strada Aurel Vlaicu ( zona de sud, cartier rromi), strada Cloșca, zona Rât, strada Ștefan cel Mare, în zona stadionului Pielaru și Petrești, strada Dobrogeanu Gherea, zona Colonie Petrești. Reamintesc ca toți cei care nu vor lua măsuri de igenizare vor fi amendati.  Am decis, de asemenea să supraveghem în permanente malurile râului Sebeș, unde am constatat existenta unor adevărate gropi de gunoi”, a mai precizat  Dăncilă.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138941avatar Publicat de pe 30 Mar 2015. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei