|

Posturile de viceprimari cerute de PP-DD pentru alianţă politică în Alba. Concluzii după ultima rundă de negocieri cu PDL şi USL

La sfârşitul acestei săptămâni, conducerea PP-DD Alba a susţinut ultima rundă de negocieri concrete, în contextul încheierii unui protocol la nivel judeţean cu PDL sau USL, pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean şi consiliile locale. Condiţia primordială pe care au enunţat-o reprezentanţii partidului este obţinerea unei funcţii de vicepreşedinte la CJ şi a celei de viceprimar la Primăria Alba Iulia. Având în vedere că şedinţele de constituire a forurilor judeţean şi locale se desfăşoară săptămâna viitoare, PP-DD va decide în acest week-end formaţiunea politică cu care vor reuşi să asigure susţinerea proiectelor administrative din judeţ. „Preţul” acestei alianţe vi-l prezentăm în continuare, pe fiecare localitate în care PP-DD a câştigat posturi relevante în consilii locale.

În Consiliul Judeţean Alba, cei trei reprezentanţi PP-DD pot înclina balanţa fie spre PDL, fie spre USL, însă condiţia rămâne aceeaşi: obţinerea funcţiei de vicepreşedinte de către Ion Marincaş, candidatul partidului pentru preşedinţia forului judeţean. La fel este situaţia la Consiliul Local Alba Iulia, unde sunt doi membri PP-DD. Funcţia de viceprimar pentru Dorin Şerdean este „obligatorie”.

Ultima rundă de negocieri înaintea semnării unui acord la nivel judeţean s-a desfăşurat vineri, de şefii PP-DD Alba, Cornel Comşa, Ion Marincaş şi Dorin Şerdean, atât cu conducerea PDL, reprezentată de Mircea Hava, cât şi cu PNL – Teodor Atanasiu, Florin Roman şi Simion Creţu şi PSD – Ioan Dîrzu, Ioan Florea şi Ovidiu Jidveian. „Am ascultat ofertele concrete în toate localităţile în care putem forma majorităţi cu PDL ori USL. Negocierile sunt finalizate în proporţie de 80 la sută. O decizie va fi luată până mâine seară. Nu am cerut lucruri imposibile, doar ce se cuvine oamenilor noştri care au muncit în campanie”, a declarat preşedintele PP-DD Alba, Cornel Comşa, sâmbătă.

În urma discuţiilor, au fost „adjudecate” următoarele funcţii de viceprimar, în localităţi din Alba, pentru PP-DD, din cele 21 cerute iniţial de membrii partidului.

Atât cu PDL, cât şi cu USL, au fost „stabilite” funcţiile de viceprimar la: Roşia de Secaş (Ilie Munteanu), Vinţu de Jos (Gheorghe Tomoşca), Câlnic (Adrian Urban), Ponor (Bujor Petruţ), Poiana Vadului (Claus Tolomeiu), Ocoliş (Puiu Valer), Mogoş (Cristian Deac), Lupşa (Ioan Ţârău), Lunca Mureşului (Valer Chirică), Gârda de Sus (Călin Ioan Nicoară).

Separat, doar cu PDL au fost negociate posturile de viceprimar la Ohaba, Poşaga şi Sălciua şi cu USL, la Bistra.

Discuţii nefinalizate sunt pentru Sebeş şi Baia de Arieş.

În urma finalizării negocierilor şi şedinţelor de constituire ale Consiliului Judeţean şi Consiliului Local Alba Iulia, programate pentru luni, 25 iunie, dar şi în cazul celorlalte foruri locale din judeţ, vor fi stabilite componenţa finală pe culori politice a administraţiei din Alba.


URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=97674avatar Publicat de pe 23 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Posturile de viceprimari cerute de PP-DD pentru alianţă politică în Alba. Concluzii după ultima rundă de negocieri cu PDL şi USL”

  1. Co..sa asta e un tupeist ca tatal domniei sale..

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei