|

Piața imobiliară din Sebeș, salvată de lucrările la Autostrada Orăștie-Sibiu. Chiriile au crescut și cu 100%

Lucrările la autostrada care va ține loc și de centură a Sebeșului, începute la sfârșitul anului trecut, au generat o creștere considerabilă a prețului imobilelor de închiriat din municipiul Sebeș. Astfel, potrivit lui Răzvan Hudrea reprezentantul singurei agenții imobiliare existente în acest moment pe piața locală , “de la sfârșitul anului trecut prețurile la chirii s-au dublat în unele cazuri iar spre exemplu, o garsonieră care se închiria la 100 euro înainte de începerea lucrărilor la autostradă se inchiriază în acest moment și la 200 de euro lunar”.

Solicitările de închiriere au venit în special din partea inginerilor, topografilor și a contabililor care își desfășoară activitatea pe șantierele autostrăzii. Persoanele în cauză închiriază apartamente cu 2 camere la prețul de 200 de euro lunar față de 150 euro cât costa anul trecut, precum și apartamente cu 3 și 4 camere la 250 de euro sau case cu prețuri între 350 și 500 euro lunar.

Se remarcă o creștere a prețului chiriilor cu circa 25 până la 100% din valoarea de piață de anul trecut, în cazul garsonierelor prețurile fiind similare sau mai mari decât cele practicate în Cluj Napoca, oraș despre care se spune că este  devansat doar de București. Zonele considerate a fi cele mai scumpe sunt, în ordine descrescătoare, zona rezidențială din drumul către Petrești unde o casă cu 3 dormitoare și un living poate ajunge și la 500 euro, cartierele Lucian Blaga, Aleea Parc și Valea Frumoasei.

La polul opus se află cartierul Mihail Kogalniceanu unde doritorii pot închiria la prețuri cu până la 50% mai mici. Imobilele se închiriaza cel mai adesea mobilate și utilate.

În ceea ce privește vânzările de imobile, până în luna septembrie 2012 se constată o fluctuație foarte mică față de prețurile practicate anul trecut pe piața imobiliară din Sebeș, prețurile stagnând. Garsonierele sunt pe primul loc pe lista celor mai puțin tranzacționate imobile din Sebeț având prețuri mai mici de 15000 de euro. Potrivit lui Răzvan Hudrea “proprietarii de garsoniere prefera să le închirieze decât să le vândă deoarece nu obțin un preț convenabil din punctul lor de vedere”.

Apartamentele cu 2 camere se tranzacționeaza cu preturi cuprinse între 25000 și 35000 de euro în funcție de zonă, suprafață și finisaje, cele de 3 camere au prețul cuprins între 38000 și 42000 de euro iar cele de 4 camere pot ajunge să coste până la 55000 euro. Cel mai ieftin cartier este tot Mihail Kogalniceanu iar cele mai scumpe, în ordine crescătoare, sunt cartierele Lucian Blaga, Aleea Parc și Valea Frumoasei dintre cele clasice, în varf situându-se iarăsi zona rezidentiala din drumul Petreștiului.

Spațiile comerciale de închiriat disponibile în acest moment pe piață sunt în număr relativ mic, marea majoritate situându-se pe bulevardul Lucian Blaga și având prețuri cuprinse între 10 și 12 euro pe metru pătrat pe lună. Prețurile practicate sunt similare cu cele din centrul Clujului unde un spațiu comercial se poate închiria la sume cuprinse între 10 și 15 euro pe metru pătrat. Există zone unde prețurile scad până la 7 euro pe metru pătrat ca în Mihail Kogâlniceanu, străzile din zona gării sau zona pieții agroalimentare.

Se estimează ca prețurile imobilelor de închiriat vor reveni la valorile inițiale odată ce lucrările la autostrada care înconjoară Sebeșul se vor termina.

Florin BESOIU

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=131956avatar Publicat de pe 24 Sep 2012. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei