|

Peste 70 de elevi din Alba au participat Evaluarea naţională pentru clasa a IV-a

Peste 70 de elevi din Alba au participat miercuri la evaluarea naţională pentru clasa a IV-a, (EN IV). Este o evaluare standardizată, realizată pe un eşantion de elevi aflaţi în unităţile din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, care are scopul de a furniza datele şi dovezile necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ primar.

Evaluatorii pentru EN IV sunt externi şcolilor eşantionate participante la evaluare.

În judeţul Alba au intrat în examen 79 elevi de clasa a IV-a, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Simion Pantea”, Sălciua, Şcoala cu clasele I-VIII Petreşti şi  Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud. Aceştia au susţinut probe de tipul testelor Pisa, pentru a putea fi evaluate competenţele de comunicare, capacitatea de transfer a cunoştinţelor pentru următoarele discipline: limba română, limba maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), matematică.

Potrivit precizărilor oferite de inspectorul şcolar general adjunct de la ISJ Alba, Ioana Crâsnic, rezultatele EN IV sunt incluse într-o bază de date la nivel de sistem, fără a se constitui într-un criteriu de ierarhizare pentru unităţile de învăţământ eşantionate, pentru colectivele la care s-a administrat testul sau, individual, pentru elevii participanţi.

EN IV nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale.

În 16 mai, vor susţine evaluări naţionale, elevii de clasa a VI-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Mogoş şi Şcoala cu clasele I-VIII “Mihail Kogălniceanu” Sebeş, iar, în 22 şi 23 mai, cei de clasa a II-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Pianu de Sus şi Şcoala cu clasele I-VIII “Lucian Blaga” Ocna-Mureş. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare(CNEE) şi sunt unice la nivel naţional.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=90760avatar Publicat de pe 10 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei