|

Peste 60 de elevi din Alba au fost exmatriculaţi, în semestrul I, din cauza absenţelor nemotivate

În semestrul I al anului şcolar, în Alba au fost exmatriculaţi 62 de elevi, din cauza numărului mare de absenţe nemotivate acumulate. Cei mai mulţi dintre aceştia  – 15 – se regăsesc la Grupulul Industrial Sebeş.

Au mai fost eliminaţi din procesul de învăţământ, pentru un an, 14 elevi de la Colegiul Tehnic ” Dorin Pavel” Alba Iulia, şase elevi de la Grup Şcolar “Ştefan Manciulea “Blaj, cinci elevi de la Grup Şcolar Chimie Industrială Ocna Mureş, câte patru de la Grup Şcolar “Alexandru Borza” Ciumbrud şi Grup HCC Abrud, trei elevi de la Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” Alba Iulia. De asemenea, în lista cu elevi exmatriculaţi mai apare Seminarul Teologic Ortodox “Mitropolit Simion Ştefan “Alba Iulia (2 elevi), Colegiul Tehnic Aiud (2 elevi), Grup Şcolar Forestier Cîmpeni (2 elevi), Colegiul Tehnic ”ID Lăzărescu“ Cugir (2 elevi) şi Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş şi Grup Şcolar “Corneliu Medrea“ Zlatna, cu câte un elev.

Potrivit informaţiilor oferite de inspectorul şcolar general adjunct Ioana Crâsnic de la ISJ Alba, cei 43.632 de elevi din judeţ (clasele I-XIII şi învăţământ special) au înregistrat, în luna aprilie, un număr total de 56.726 absenţe, dintre care 28.258 sunt nemotivate. Comparativ cu luna martie, în luna aprilie, numărul  absenţelor consemnate în catalog a scăzut, ajungând  la 22,28%. În luna martie, au fost înregistrate 254.551 de absenţe, 153.057 dintre acestea motivate şi 101.494, nemotivate.
Potrivit Art.131 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP), pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar, la fiecare 10 absenţe nemotivate/ semestru, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nemotivate din numărul de ore/semestru la o disciplină/modul, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct. De asemenea, conform Art. 125 din ROFUIP, pentru elevii care absentează nejustificat 20 de ore la diferite discipline de studiu sau 15% din totalul orelor la o singură disciplină/modul cumulate pe un an şcolar, se întocmeşte de către   profesorul diriginte şi director un preaviz de exmatriculare, ce va fi înmânat sub semnătură părintelui/tutorelui legal sau elevului (dacă acesta a împlinit 18 ani). Sancţiunea se aplică elevilor din învăţământul liceal, postliceal şi profesional, cu excepţia celor din învăţământul obligatoriu şi este însoţită de scăderea notei la purtare.

Exmatricularea constă în eliminarea elevului, până la sfârşitul anului şcolar, din unitatea de învăţământ în care acesta a fost înscris.

Puteţi vedea aici situaţia pe fiecare unitate de învăţământ din Alba: Tabel elevi exmatriculati in Alba

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=92646avatar Publicat de pe 23 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei