|

O fi păcăleală? În aprilie 2013 vom putea merge cu mașina, de la Sebeș la Nădlac, pe autostradă

Anul 2013 poate fi unul de glorie pentru șoferii din România și implicit pentru cei din Alba care vor putea tranzita județul pe aproximativ 80 de kilometri de autostradă. În prezent, în țară se află în execuție circa 450 de kilometri de autostrăzi și variante ocolitoare iar dacă promisiunile constructorilor vor fi onorate, lucrările la o mare parte din ele vor fi finalizate anul viitor. În cea mai optimistă ipoteză, începând cu luna aprilie 2013, albaiulienii ar putea traversa în sfârșit țara, până la Nădlac, fără grija șoferului de pe contrasens. Pe de altă parte, CNADR arată că există tronsoane de drum de pe autostradă care se află încă în faza de licitație ceea ce ne face să credem că visul șoferilor mai are de așteptat pentru a deveni realitate.

Pentru prima dată, șoferii din Alba vor putea să traverseze granițele țării, până în Ungaria pe autostradă. Acestea sunt promisiunile constructorilor care lucrează la cele patru tronsoane ale autostrăzii Orăștie Sibiu ce ar urma să fie finalizată în aprilie 2013. Cei aproximativ 80 de kilometri de autostradă care vor străbate județul nostru se vor uni cu varianta de ocolire Deva-Arad iar ulterior cu autostrada Lugoj-Deva, autostrada Timișoara-Lugoj, vor continua cu varianta de ocolire a municipiului Arad, cu autostrada Arad-Timișoara și se va finaliza cu autostrada Arad- Nădlac, scoțându-ne în afara țării, pentru prima dată, pe un drum la standarde europene.

La autostrada Orăștie-Sibiu, care include și șoseaua ocolitoare a municipiului Sebeș, perspectivelw sunt optimiste. Până în luna august a acestui an, lucrările erau finalizate în proporție de 40%, primele covoare astfaltice fiind deja turnate în zona nodului rutier Sebeș Est, la ieșire din oraș spre Sibiu.

În zona nodului rutier Lancrăm și pe întreaga lungime a centurii ocolitoare a municipiului Sebeș, se execută lucrări de terasamente și umpluturi, lucrări pregătitoare pentru executarea sensurilor giratorii a traseelor de comunicare a DN1 cu autostrada. În procent de 90%, lucrările de relocare și protejare a utilităților (gaz, apă, energie electrică, telefonie) au fost finalizate.

De asemenea, sunt în execuție lucrările la cele 3 pasaje și 5 poduri, pilonii de susținere fiind turnați și deja primele 20 de grinzi de beton necesare pentru calea de rulare pentru aceste obiective au sosit și vor fi montate.

„Vă pot informa că sunt necesare 212 grinzi de beton de lungimi diferite de la 16 la 36 de metri, cu o lățime de 1,4 metri. Pentru finalizarea pasajelor și a podurilor sunt necesare 3 luni începând cu luna iulie”, a declarat Clement Negruţ în luna iulie.

Vedeți mai jos tronsoanele de autostrăzi aflate în execuție cu termen de finalizare, aprilie 2013:

Construcţia variantei de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă: februarie 2013 – deschidere trafic: sfârşitul anului 2012

– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 1 (km 0-km 24+110); aprilie 2013
– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 2 (km 24+110-km 43+855); aprilie 2013
– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 3 (km 43+855-km 65+965); aprilie 2013
– Autostrada Orăştie-Sibiu, lot 4 (km 65+965-km 82+070); aprilie 2013
– Autostrada Nădlac-Arad şi drum de legătură, lot 1 (km 0 -km 22+218); aprilie 2013
– Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 1 (km 44+500-km 54); aprilie 2013
– Autostrada Lugoj-Deva, lot 1 (km 0-km 27+400);aprilie 2013

Pe de altă parte, reprezentanții CNADR arată că, există încă tronsoane de drum aflate încă în faza de licitație și pentru care urmează să fie semnate contracte în acest an. Deși termenele constructorilor ar arăta că, în 2013 lucrările ar fi finalizate, informațiile CNADR ne induc ideea că, ipoteza este neverosibilă și că ne mai despart câțiva zeci de kilometri buni de astfalt până la Nădlac.

Ce contracte noi de autostrăzi vor fi semnate în acest an

Până la sfârşitul anului 2012 oficialii CNADNR estimează că vor fi semnate cinci contracte de proiectare şi execuţie şi două contracte doar pentru proiectare a unor tronsoane de autostrăzi.

Acestea – care se află în prezent în faza de licitaţie – sunt următoarele:

– proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 2: km 27+620-km 56+220
– proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 3: km 56+220-km 77+361
– proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 4: km77+361-km 99+500
– proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2: km 54-km 79+625

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=110491avatar Publicat de pe 6 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

4 comentarii pentru “O fi păcăleală? În aprilie 2013 vom putea merge cu mașina, de la Sebeș la Nădlac, pe autostradă”

 1. Nu cred ca o fi pacaleala doar ca nu stim deocamdata care vor fi sensurile de mers inaugurate.
  In ultima vreme in tara asta s-a inventat autostrada pe un singur sens :-)

 2. GOGU! SI PATRAULEA
  avatar

  ha ha! domne da ! daca nu mai fura ! in loc sa bage 10 bascule de asfalt cat trebuie ei pun 4 restul ..pe hartie ..siiiiii?
  in 2 , 3 , anui apar gropile..wauuuuu:)brusc ne trezim la realitate ..mergem cu masina in service si tot asa ..dar taxa de drum ??!!!! tara de rahat…!e timpul sa fac em treaba gata cu furatul fratilor!!!! ne ia naiba ca am ajuns ultimii din europa .!!! LA TREABA SERIOASA JOS CU HOTIII!!!!HUUUUUU!!!::)))

 3. GOGU! SI PATRAULEA
  avatar

  ha ha! domne da ! daca nu mai fura ! in loc sa bage 10 bascule de asfalt cat trebuie ei pun 4 restul ..pe hartie ..siiiiii?
  in 2 , 3 , anui apar gropile..wauuuuu:)brusc ne trezim la realitate ..mergem cu masina in service si tot asa ..dar taxa de drum ??!!!! tara de rahat…!e timpul sa fac em treaba gata cu furatul fratilor!!!! ne ia naiba ca am ajuns ultimii din europa .!!!

 4. Sunt tronsoane, pana la Arad, care sunt in faza de licitatie deci nu s-a inceput executia.

  Hai sa continui si eu ***

  „Pe de altă parte, până la sfârşitul anului 2012 oficialii CNADNR estimează că vor fi semnate cinci contracte de proiectare şi execuţie şi două contracte doar pentru proiectare a unor tronsoane de autostrăzi.
  Acestea – care se află în prezent în faza de licitaţie – sunt următoarele:
  – proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 2: km 27+620-km 56+220
  – proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 3: km 56+220-km 77+361
  – proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva, lot 4: km77+361-km 99+500
  – proiectare şi execuţie autostrada Timişoara-Lugoj, lot 2: km 54-km 79+625…”

  Asadar peste 97 km pentru care nu s-a inceput lucrul!! Mai avem de asteptat pana sa ajungem la Nadlac pe autostrada…

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei