|

Numărul cazurilor de hepatită a ajuns la 31. Autorităţile se aşteaptă ca vârful focarului să fie atins în noiembrie

Autorităţile sanitare continuă să monitorizeze focarul de hepatită A depistat într-un cartier de romi din Sebeş. Conform ultimelor date comunicate de instituţiile implicate, numărul persoanelor depistate cu această boală a ajuns la 31, cei afectaţi fiind preponderent copii de grădiniţă şi elevi. Directorul DSP Alba, Horea Timiş, preconizează că vârful focarului va izbucni abia în noiembrie.

Din cele 31 de persoane infectate cu virusul hepatitei A, 14 se află la acest moment sub observaţie medicală, fiind internate la Spitalul Municipal Sebeş. Pentru depistarea cât mai rapidă a persoanelor bolnave, în toate școlile din Sebeș se efectuează zilnic triaj epidemiologic, iar copiilor suspecți de îmbolnăvire le va fi recoltată urină de două ori pe săptămână, pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați.

“Medicul epidemiolog a participat la mai multe întâlniri cu autoritățile de la Sebeș și s-a stabilit continuarea măsurilor de igienizare efectuate în cartierul de romi de unde a pornit epidemia. De asemenea, în școlile din oraș s-a distribuit var cloros, pentru igienizare. S-au organizat și ședințe cu părinții. Încercăm să facem o campanie cât mai eficientă de informare şi prevenire a îmbolnăvirilor cu Hepatită virală A. În acest scop, am distribuit și pliante de informare. Ne așteptăm însă la o extindere a acestui focar în noiembrie, la sfârșitul perioadei de incubație a acestui virus” a explicat Horea Timiş.

 

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132992avatar Publicat de pe 17 Oct 2012. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Numărul cazurilor de hepatită a ajuns la 31. Autorităţile se aşteaptă ca vârful focarului să fie atins în noiembrie”

  1. […] că autorităţile sanitare se aşteaptă ca vârful focarului să fie atins în luna noiembrie.  Articole […]

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei