|

Modernizarea accesului la investiţia „Daimler” de la Sebeş începe după 1 septembrie. Strada Investitorilor devine DN 7J

După data de 1 septembrie încep lucrările la modernizare la strada Investitorilor din Sebeș, ce asigură accesul la platforma industrială pe care se află investiţia „Daimler”. Amenajarea celor 750 de metri de drum a fost una dintre condițiile impuse de concernul german, la deschiderea fabricii de montaj cutii de viteză automate din Sebeș, “Star Transmission”. În prezent, strada este administrată de CNADNR, Secția Alba și, potrivit directorului Liviu Hondola, se va numi DN 7J.

„Până la 1 septembrie, cei de la autostradă ne-au cerut accesul și acceptul să le dăm dreptul să tranziteze prin zona respectivă până la autostradă, pentru că ei vin cu materiale de peste drum și traficul se poate face numai pe acolo. Va urma după 1 septembrie cu consolidare, cu ranforsare, asfaltare, cu canalul colector și rigole de scurgere, pentru că acolo chiar în intersecție este și un podeț, ce vine de vis-a vis, de peste drum de Star Transmission”, a anunțat Liviu Hondola.

Hotărârea de Guvern 390/2013, privind preluarea unui sector de drum de interes local din domeniul public al municipiului Sebeş şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Sebeş, în domeniul public al statului şi administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor naţionale, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale prevede următoarele:

„În contextul necesităţii fluidizării traficului în partea de vest a municipiului Sebeş, Consiliul Local al municipiului Sebeş a emis Hotărârea nr. 112/2013 prin care se impune încadrarea străzii Investitorilor în lungime de 750 m, nr. de inventar 81302, aflată în proprietatea publică a municipiului şi administrarea Consiliului Local al municipiului Sebeş prin Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului Sebes în categoria funcţională a drumurilor naţionale, şi trecerea în domeniul public al statului şi administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Invesţii Străine, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale.

Având în vedere investițiile majore în desfășurare în zona de vest a municipiului Sebeş, asigurarea accesului si ulterior transportului auto pe strada Investitorilor, strada în prezent nemodernizată, se impune efectuarea unor lucrări de modernizare a acestei străzi, astfel încât să se asigure un transport eficient.

Prin darea în administrare către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România-S.A. a străzii Investitorilor, aparţinând domeniului public al municipiului Sebeş vor fi realizate lucrări de modernizare şi amenajare, facilitând accesul agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în zona vestică a municipiului Sebeş”.

Gabriel Pleșa, directorul Electrica Serv Alba, a mai adăugat că pe această stradă va fi mutată și linia de înaltă tensiune, o altă condiție a concernului german Daimler, cheltuielile fiind suportate de sucursala de energie electrică.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=135782avatar Publicat de pe 6 Aug 2013. Publicat in ACTUALITATE, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei