|

Mai multe declarații fiscale trebuie depuse la Finanțe la începutul lunii octombrie. Vezi categoriile de contribuabili și datele limită

La începutul lunii octombrie, contribuabilii trebuie să depună la Finanţe o serie de declaraţii fiscale, în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară. Vă prezentăm în continuare lista actelor cu termen limită în această perioadă şi categoriile de contribuabili care sunt vizate:

Termen limită vineri, 5 octombrie:

Declaratia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România. Formular 092.

se depune de către persoanele juridice şi fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.

Termen limită miercuri, 10 octombrie:

1. Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică. Formular 010.

– se depune de către persoane juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.
2. Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Formular 070.

– se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

3. Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române. Formular 020.

– se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.
4. Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în conditiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153. Formular 096.

– se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=132607avatar Publicat de pe 4 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei