|

Lucrările la pasajul de cale ferată din Partoş continuă să fie subiect de discuţii. Primăria Alba Iulia aduce lămuriri

Primăria Alba Iulia face precizări cu privire la stadiul lucrărilor la obiectivul DN1 Sebeş – Alba Iulia, km 378+020 la Pasajul peste Calea Ferată Alba Iulia. Informaţii oferite de administraţia locală vin ca o reacţie ca unele voci care atrag atenţia asupra unor întârzieri la finalizarea investiţiei.

Vă prezentăm comunicatul Primăriei Alba Iulia:

„Lucrările care au vizat reabilitarea pasajului superior peste calea ferata au avut ca termen de finalizare luna ianuarie 2012. În devans cu o lună față de data de finalizare a lucrărilor la suprafața de rulare a pasajului, Primăria Alba Iulia împreună cu reprezentanții constructorului, respectiv ai Poliției Rutiere au considerat că este oportun ca în 22 decembrie 2011 să redeschidă circulația rutieră și pietonală pe pasaj, în condiții de semnalizare și avertizare stricte. Practic, circulația a fost reluată înainte de data termenului contractual, cu limitarea vitezei de circulație la 30 de km/h.

Condițiile meteorologice extreme de la începutul acestui an au condus la încheierea unui Act adițional prin care lucrările au fost sistate până când temperaturile și condițiile meteo vor permite finalizarea acestui proiect. Este o practică curentă care se întâlnește în majoritatea contractelor de execuție de lucrări pe perioada lunilor de iarnă. Conform noului Act adițional încheiat, finalizarea lucrărilor se va face în prima jumătate a lunii mai.

În prezent se execută lucrări de montaj la parapetul direcțional, finisaje ale elementelor de beton și betonarea taluzelor lângă culeele pasajului, în condițiile de avizare stabilite de SNCFR, Poliția Română și alte instituții îndrituite legal.

Dorim să informăm opinia publică că lucrările sunt finalizate în proporție de peste 80%, neexistând astfel niciun impediment de a se circula în condiții de restricții de viteză, cu atât mai mult cu cât nu au existat motive ca pasajul să rămână închis până la data finalizării contractului. Acest fapt a fost, de altfel, apreciat de participanții la trafic, care nu au exprimat nemulțumiri legate de restricțiile de viteză impuse în zona pasajului. Totodată, nici pietonii care tranzitează acest pasaj nu și-au manifestat nemulțumirea față de condițiile de tranzit ale obiectivului în lucru.

În spiritul transparenței, Primăria Alba Iulia informează că valoarea contractului încheiat cu S.C. CONCEFA S.A. Sibiu este de 10.581.400 lei, din care s-au executat lucrări în valoare de 6.525.870 lei. Detalii despre contractul de execuție, precum și despre cel de finanțare nerambursabilă care suține reabilitarea pasajului au fost pe larg reflectate de mass media în ultimul an și jumătate.

De asemenea, pentru a evita eventuale confuzii, dorim să precizăm că obiectivul aflat în lucru este pasajul superior peste calea ferata și nu o pasarelă, așa cum, din lipsă de cunoaștere a terminologiei administrative locale, anumite voci politice neavizate l-au caracterizat, în dorința de a intoxica opinia publică cu informații incomplete și de a obține capital electoral, în apropierea datei alegerilor locale.

<Deținem suficient de multe semnale că utilizatorii acestui obiectiv apreciază de câteva luni bune noile condiții de tranzit. De asemenea, peste 95 % din fondurile utilizate sau care se vor mai utiliza până la finalul contractului, provin din surse europene și guvernamentale și nu sunt exclusive din buzunarul albaiulienilor. Nu vom accepta ca Primăria Alba Iulia să fie atrasă într-un joc murdar, al acuzațiilor nefondate și al luptei politice murdare dusă de către diverși politicieni. Vom continua, cu respect și cu multă dedicare, munca administrativă în folosul cetățenilor, la fel cum am făcut-o și până acum>, a declarat primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.”

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=87976avatar Publicat de pe 23 Apr 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Lucrările la pasajul de cale ferată din Partoş continuă să fie subiect de discuţii. Primăria Alba Iulia aduce lămuriri”

 1. el conquistador
  avatar

  Dl. Hava se simte cu musca pe caciula. O precizare. Din buzunarul albaiulienilor au plecat catre Concefa cel putin un milion de euro.

  Primarul si comisia de licitatie trebuie cercetat de DNA pentru un prejudiciu creat bugetului statului prin contractul atribuit ****** firmei Concefa care nu avea dreptul sa participe la licitatie.

  Prejudiciul creat statului se ridica la aproape 2 milioane de euro. DNA ar trebui sa stie cum si cit.Daca nu stie, o sa i se spuna.

  Mai aratam faptul ca firma iubita de primarul Hava, CONCEFA, este in faliment si nu va mai executa restul de 20% din lucrare.

  Hava se apara ca este un atac politicianist. Dimpotriva, ******** la care s-a dedat dinsul este un atac la buzunarul cetatenilor. Putem afirma ca Hava este un ***** si un ******** al banului public.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei