|

Lucrări la străzi şi multe studii de fezabilitate la SEBEŞ. Ce se întâmplă cu Parcul Tineretului şi ştrandul din Arini

asfalt L Blaga 4Mai multe lucrări de modernizare a străzilor în zonele Sebeş şi Petreşti sunt trecute în buget în această perioadă, însă majoritatea sunt doar la stadiu de proiect. Primarul Alexandru Dăncilă a prezentat în conferinţă de presă stadiul proiectelor de infrastructură. Pe lângă lucrări la străzi, mai sunt în plan pistă de biciclete între Sebeş şi Petreşti, iluminat stradal, modernizări la Parcul Tineretului şi ştrandul din Arini, dar şi un centru de informare turistică.

Cu resurse financiare din bugetul local, este prevăzută modernizarea a 11 străzi din zonele Sebeș și Petrești. Până în prezent doar trei străzi au fost finalizate, restul urmând să fie gata anul viitor. Aceste artere au nevoie de asfaltare, de rigole și trotuare.

Potrivit primarului, se derulează lucrări de asfaltare şi amenajare trotuare şi rigole la strada Simion Bărnuțiu din Petrești. Proiectul face parte dintr-o lucrare mai amplă ce cuprinde Aleea Zorilor, prevăzută pentru finalizare anul viitor. La Petrești s-au terminat modernizările pe arterele Crișan și Șureanu.

De asemenea, până la sfârșitul acestei luni se vor depune proiectele pentru reabilitarea și modernizarea mai multe străzi din Sebeș inclusiv zona Zăvoi, Lancrăm și Petrești.

Primarul spune că în Consiliul local a fost aprobat studiu de fezabilitate și s-a ddemarat proiectul tehnic și de execuție pentru pista de bicicliști între Sebeș și Petrești, dar şi pentru modernizarea zonei de la unitatea militară, la ieșirea din Sebeș spre Daia. Acolo este vorba de iluminatul stradal și despre trotuare.

Extinderea reţelei de iluminat stradal cuprinde şi zonele de ieşire din Sebeș spre Sibiu şi din Petreşti spre Sebeşel.

Edilul a precizat că lucrările de infrastructură vor începe din decembrie, dacă permite vremea, iar în caz contrar vor fi amânate pentru perioada ianuarie-februarie anul viitor.

Planuri pentru Parcul Tineretului, ştrandul din Arini şi centru de informare turistică

Primarul Alexandru Dăncilă s-a referit şi la modernizarea Parcului Tineretului din Sebeş. Potrivit acestuia, săptămâna viitoare reprezentanţii administraţiei locale se întâlnesc cu o firmă din Cluj care se ocupă de acest proiect, pentru a stabili detalii tehnice.

Edilul Sebeșului susține că a fost iniţiat studiul de fezabilitate şi pentru Ștrandul din Arini, care figurează ca bază sportivă și include teren de badminton, teren de volei și loc amenajat pentru plajă.

De asemenea, a fost depus un proiect pentru finanţare cu fonduri europene pentru înființarea unui centru de informare turistică. Primarul menţionează că acest proiect este depus de trei săptămâni și se asteaptă verdictul.

În pararel, luna aceasta va fi o întâlnire cu proiectanții referitor la modernizarea centrului oraşului Sebeș.

Pentru lucrări de alimentare cu apă a localităţii Răhău, este în derulare procedura de achiziţie a acestora, termenul de depunere a ofertelor fiind miercuri, 12 noiembrie.

Daniela DUVLEA

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=138684avatar Publicat de pe 11 Noi 2014. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei