|

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Un lăcaş de cult în mijlocul naturii, Mănăstirea Afteia

Un loc plin de linişte în care te simţi relaxat şi odihnit este Mănăstirea Afteia, aflată la aproximativ 5 kilometri de localitatea Strungari, în Munţii Şureanu. Încă de când intri în curtea lăcaşului de cult, te învăluie o pace sufletească pe care rareori o simţi ca în acest loc. Potecile de piatră, iarba tunsă şi peisajul natural care o înconjoară sunt speciale şi merită vizitate.

Odată ce ajungi pe plaiurile dinspre mănăstire, la o altitudine de 600 de metri, o vei zări pe vârful unui deal abrupt , într-un peisaj cu adevărat pitoresc. Mănăstirea de călugări (sau Cioara, cum i  se spune din bătrâni, aparţinând satului Mărgineni, comuna Săliştea) se află acolo de 600 de ani.

Mănăstirea de călugări Aftei a fost ridicată în anul 1479, într-o locaţie retrasă, pe un versant din Valea Archiţului. Lăcaşul de cult a avut o istorie zbuciumată, în care a rezistat intemperiilor de câteva sute de ani. În anul 1788 a fost distrusă şi reconstruită, 10 ani mai târziu, în 1798.

Cum ajungi?

Pentru a ajunge la Mănăstirea Afteia, situată în comuna Săliştea, judeţul Alba, mergeţi pe DN 7, de la Sebeş (E60) spre Deva, intraţi pe drumul spre Pianu de Sus, treceţi de această localitate şi ajungeţi la Strungari. De acolo, pe un drum forestier de 5 kilometri, ajungeţi la Mănăstirea Afteia.

Unde te cazezi?

Unul dintre avantajele pe care le ai dacă vizitezi mănăstirea este că poţi să te cazezi chiar în incinta acesteia. Există o clădire special construită pentru pelerini.

Sursă: ” Judeţul Alba. Ghid Turistic” Consiliu Judeţean Alba

Foto:http://www.manastirea-afteia.go.ro

URL scurt: http://sebes.alba24.ro/?p=109357avatar Publicat de pe 1 Aug 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei